Business Internaţional

Unde se pregăteau americanii să se ascundă de rachete

Unde se pregăteau americanii să se ascundă de rachete

Autor: Anca Ţenea

05.06.2014, 14:29 6708

Jeanine Michna-Bales a reuşit să le arate tuturor cum şi mai ales unde ar fi trăit americanii dacă s-ar fi întâmplat tragedii în timpului Crizei Rachetelor Cubaneze. Ea a fotografiat, pentru proiectul său, mai multe adăposturi nucleare construite în acea perioadă, reuşind să facă o documentare foarte preţioasă.

Cum locuişte în Dallas - locul care, spun ultimele descoperiri, ar fi fost cu siguranţă afectat - s-a hotărât să studieze diferite adăposturi, ca mărturie a psihologiei ţării din acele momente. Aşa că a început cu adăpostul care se află cel mai aproape de casa ei şi a încheiat cu cel al lui John F. Kennedy, care se află în apropierea fostei case de vacanţă a familiei sale, în Peanut Island, Florida.

Ca să găsească toate aceste locuri, a făcut o documentare laborioasă printre ziare vechi, hărţi şi documente pierdute, iar asta nu a fost prea uşor. De cele mai multe ori, odată ce ajungea la faţa locului, îşi dădea seama că adăposturile au fost de multă vreme demolate. Însă rezultatele sunt tare interesante.

Vedeţi pe gq.ro cum arată adăposturile în care se pregăteau să se ascundă americanii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO