Business Internaţional

Ungaria va crea în toamnă o „bad bank“ pentru a izola activele toxice ale băncilor

Ungaria va crea în toamnă o „bad bank“ pentru a...

Autor: Daniela Stoican

28.07.2014, 00:00 599

Ungaria intenţionează să creeze o aşa-numită „bad bank“ care să preia şi să izoleze creditele neperformante ale băncilor, a declarat Marton Nagy, managing director la banca naţională a Ungariei, într-un interviu pentru Reuters. „Bad bank va fi creată până în toamnă, în septembrie sau octombrie. Banca va cumpăra în principal împrumuturi imobiliare comerciale şi proprietăţile imobiliare executate silit cu care sunt garantate împrumuturile“, a afirmat Nagy. El a spus că împrumuturi imobiliare de aproximativ 510 miliarde de forinţi (1,6 miliarde euro) sunt neperformante, dar că împrumuturi de aproximativ 300 de miliarde de forinţi (973,6 milioane euro) au fost restructurate şi au „mascat un număr mare de contracte cu probleme“.

Nagy a explicat că preţul activelor va depinde de măsura în care împrumuturile imobiliare au fost introduse în contabilitate la „preţul corect“. „Vor exista preţuri diferite pentru fiecare tranzacţie în care vânzarea va merita, dar un lucru e sigur: tranzacţiile se vor încheia la valoarea reală de piaţă, ceea ce va forţa băncile să îşi asume pierderi pentru că tranzacţiile se vor încheia la o valoare mai mică decât cea contabilă“, a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO