Business Internaţional

Veniturile din taxe ale Germaniei ar putea creşte în acest an peste aşteptările autorităţilor -presă

Veniturile din taxe ale Germaniei ar putea creşte în...

Autor: Marius Oncu

27.10.2013, 16:51 298

O evoluţie peste aşteptări a încasărilor ar da guvernului mai multă libertate în privinţa cheltuielilor şi ar influenţa negcoierile pentru formarea coaliţiei care va susţine următorul guvern.

Veniturile din taxe, susţinute de evoluţia de pe piaţa muncii, ar putea fi cu peste 3% peste nivelul de anul trecut, când s-au situat la circa 600 de miliarde de euro, scrie publicaţia germană. Fondurile ar depăşi astfel cu circa 3 miliarde de euro suma de 615,2 miliarde de euro inclusă în ultimele estimări oficiale privind taxele, din luna mai.

Pentru perioada până în 2018, încasările suplimentare din taxe ar putea totaliza până la 100 de miliarde de euro, notează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Formaţiunea condusă de cancelarul Angela Merkel a câştigat uşor alegerile parlamentare organizate în septembrie, însă nu a reuşit să obţină majoritatea în legislativ şi a început negocieri pentru formarea unei coaliţii cu partidul de pe locul al doilea în preferinţele electoratului, social-democraţii.

Merkel s-a concentrat în ultimii ani pe echilibrarea bugetului, în timp ce social-democraţii susţin creşterea taxelor pentru a finanţa investiţii, precum şi introducerea unui salariu minim la nivel naţional.

Cotidianul Die Welt a prezentat cifre chiar mai mari decât Frankfurter Allgemeine Zeitung. Experţi care cunosc prognozele privind taxele au declarat că încasările suplimentare ar putrea fi de 7-8 miliarde de euro în acest an.

Ministerul de Finanţe a refuzat să comenteze, înaintea următoarelor estimări oficiale, aşteptate pentru 7 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO