Business Internaţional

Veste proastă pentru pasionaţii de criptomonede: Singapore va introduce reglementări dure pentru industrie. Consumatorii nu vor mai putea folosi carduri de credit pe platformele de trading

Veste proastă pentru pasionaţii de criptomonede:...

Autor: Valeriu Dănilă

24.11.2023, 13:26 2564

Singapore va introduce reguli mai stricte pentru furnizorii de servicii de criptomonede, în urma feedbackului cu privire la reglementările propuse, a declarat autoritatea financiară a oraşului-stat.

„Propunerile aflate în dezbatere se referă la comportamentul în afaceri şi măsurile pentru a limita potenţialele pagube asupra consumatorilor”, a comunicat Autoritatea Monetară a statului Singapore (MAS).

Măsurile vor include interzicerea acceptării cardurilor de credit emise în Singapore, consumatorii fiind încurajaţi să finanţeze operaţiunile cu criptomonede sau să folosească leverage. Noile măsuri vor întra în vigoare de la jumătatea anului 2024.

Totodată, furnizorii vor fi obligaţi să aibă o procedură transparentă de rezolvare a reclamaţiilor. „Companiile vor fi obligate să apereze interesul consumatorilor care interacţionează cu platformele acestora”, a explicat Ho Hern Shin, deputy managing director of financial supervision la MAS.

„Deşi aceste reglementări vor proteja consumatorii, ele nu îî pot feri de pierderile din activitatea inerent speculativă şi riscantă de tranzacţionare a criptomonedelor”, mai arată acesta.

„Încurajăm consumatorii să rămână vigilenţi şi să fie prudenţi când folosesc servicii de plată în tokenuri digitale, şi să nu aibă de a face cu entităţi nereglementate, inclusiv cele cu sediul în alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO