Business Internaţional

Viaţa fabuloasă a copiilor celor mai bogaţi oameni ai planetei. Ce fac cu banii, dar şi cum îşi petrec timpul cei mai bogaţi tineri din lume

.

.

Autor: Dragoş Dinu

17.09.2017, 10:31 2681

Pentru cei mai mulţi tineri în vârstă de 20 de ani viaţa se rezumă la echilibrul dintre plata taxelor de la facultate şi producerea veniturilor pentru un trai independent, dar şi grija banilor pentru distracţie. Nu este cazul tinerilor care fac parte din elita superbogată a lumii, cum ar fi norvegianul Gustav Magnar Witzøe, care are o avere de 1,8 mld. dolari la doar 23 de ani, potrivit Business Insider.

Şofatul unui Ferrari şi competiţiile internaţionale de dresaj cai sunt unele dintre activităţile preferate de tinerii bogaţi ai lumii. Aceştia sunt miliardarii care fac parte din generaţia Millennials şi care au averi impresionante, ceea ce le permite acestora să îşi pretreacă timpul după propriul plac.

Alexandra Andresen este cea mai tânără miliardară din lume, 1,3 miliarde de dolari la doar 21 de ani, asta mulţumită tatălui ei, Johan Andresen, care lucrează în sectorul bancar de investiţii. Alexandra este pasionată de cursele de cai şi deţine cel puţin patru. Ea se asigură că „băieţii” ei sunt ţinuţi în cea mai bună formă şi are grijă ca aceştia să aibă parte de cât mai multe întâlniri cu veterinarul. Tânăra miliardară face parte din echipa de drasaj a Norvegiei. Ca multe tinere de vârsta ei, Alexandra, se bucură de ieşirile în oraş cu prietenii, dar, de asemenea, îi plac activităţile în aer liber, cum ar fi drumeţiile, pescuitul şi schiatul. Pe lângă pasiunea pentru cai, Alexandra Andresen şi sora ei, Katharina de 22 de ani, au împreună cinci câini de care se ocupă amândouă. Ambele surori locuiesc cu părinţii, iar tatăl lor a transferat o mare parte din venituri către cele două surori în anul 2005. 

Katharina Andresen este pasionată de modă, şi se poate lăuda cu diverse accesorii şi haine, cum ar fi geanta de la Louis Vuitton care a fost estimată la 1.900 de dolari şi perechea de pantofi Gucci, aceasta costând undeva la 1.000 de dolari. Anul acesta, Katharina şi-a cumpărat primul ei ceas Rolex care costă aproximativ 9.000 de dolari.

Un alt tânăt norvegian care se bucură de o avere substanţială este Gustav Magnar Witzøe. Acesta are o avere de 1,8 miliarde de dolari, şi deţine 47% din compania tatălui său, producătoare de somon. Gustav, cunoscut ca şi Gus, este şi el pasionat de modă, de multe ori fiind prezent la spectacolele de modă din Norvegia. La 23 de ani, tânărului îi place să fumeze trabucuri, în special când călătoreşte în locuri precum Franţa şi Indonezia, destinaţii în care a ajuns anul acesta.

John Collison este miliardar asemenea tinerilor de mai sus, doar cu o mare diferenţă, acesta şi-a făcut singur averea. Imediat ce a împlinit 27 de ani, tânărul antreprenor irlandez, alături de fratele său, a fondat compania de plăţi Stripe, asta în 2010. Acesta are o avere care a fost estimată la 1,1 miliarde de dolari.

John Collison studia la Harvard în timp ce lansa compania împreună cu fratele său. Acum, acesta îşi petrece timpul bucurându-se de hobby-uri şi făcând lucrurile planificate de pe lista sa, ca zborul peste Atlantic.

Evan Spiegel este un tânăr antreprenor în vârstă de 27 de ani, şi unul dintre oamenii din spatele companiei Snapchat. Cu o avere netă de 3,5 miliarde de dolari este cel mai bogat miliardar de pe listă. Tânărul de 27 de ani pune accent mai mult pe viaţa sa privată, după ce nu a mai postat nimic pe reţelele de socializare Twitter şi Instagram. Evan s-a căsătorit în luna iulie cu Miranda Kerr, un supermodel Victoria's Secret, chiar în grădina casei lor. Invitaţilor nu li s-a permis să posteze pe reţelele de socializare nimic de la ceremonie.

Miliardarul a spus că a cheltuit aproape 890 de mii de dolari pe propria securitate în anul 2016. Acesta deţine o casă în valoare de 12 milioane de dolari.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO