Business Internaţional

Vicepreşedintele american, Mike Pence: Preşedintele Trump este dornic să conlucreze cu UE pentru îndeplinirea obiectivelor comune

Vicepreşedintele american, Mike Pence: Preşedintele...

Autor: Mircea Olteanu

20.02.2017, 14:32 46

"Astazi este privilegiul meu ca în numele preşedintelui Trump să exprim angajamentul solid al Statelor Unite de a continua cooperarea şi parteneriatul cu Uniunea Europeană", a declarat Pence în urma întrevederii cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Oricare ar fi diferenţele între noi, cele două continente împărtăşesc acelaşi valori şi mai presus de toate, acelaşi obiectiv de promovare a păcii şi prosperităţii prin intermediul libertăţii, democraţiei şi unui stat de drept. Şi vom rămâne fideli acestor obiective", a mai afirmat liderul american.

La rândul său, Donald Tusk a declarat că a căzut de acord cu Pence asupra necesităţii de a menţine o relaţie de cooperare strânsă între Statele Unite şi UE, inclusiv prin sprijinul Washingtonului pentru NATO şi o Europă unită.

Vicepreşedintele Mike Pence, care s-a întâlnit luni cu mai mulţi oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene, a declarat că Administraţia Trump urmăreşte să "aprofundeze relaţiile" Statelor Unite cu UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO