Business Internaţional

Vladimir Putin a numit noul reprezentant permanent al Rusiei la ONU

Vladimir Putin a numit noul reprezentant permanent al...

Autor: Andrei Ionascu

27.07.2017, 15:21 54

"Nebenzia Vasili Alexeievici a fost numit reprezentantul permanent al Rusiei la sediul ONU din New York, SUA, şi reprezentantul Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU", se arată în comunicat.

Un alt decret prezidenţial l-a eliberat pe Nebenzia de îndatoririle ca viceministru de Externe.

La 25 mai, Comitetul pentru Afaceri Interne din Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului) a susţinut nominalizarea lui Nebenzia în funcţia de reprezentant prermanent al Rusiei la ONU. Comitetul pentru Afaceri Internaţionale al Consiliului Federaţiei (camera superioară a Parlamentului) a discutat acest subiect la 29 mai.

Poziţia de reprezentant permanent al Rusiei la ONU a fost vacantă după moartea ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar la New York Vitali Churkin, în februarie.

Vasili Nebenzia s-a născut în 1962 şi vorbeşte limbile engleză şi spaniolă. A fost şeful Departamentului pentru Cooperare Umanitară şi Drepturile Omului din cadrul Ministerului rus de Externe şi consilier principal al Misiunii Permanente a Rusiei la ONU, în perioada 1996-2000. În perioada 2006-2012, a ocupat funcţia de reprezentant permanent adjunct al Rusiei la biroul ONU şi al altor organizaţii internaţionale din Geneva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO