Business sportiv

Business sportiv. Constanţa va avea un nou stadion cu o capacitate de 18.000 de locuri. Valoarea proiectului se ridică la 100 mil. Euro

28.10.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu
Constanţa va avea un nou stadion care se va numi „Gheorghe Hagi“, cu o capacitate totală de 18.000 locuri, iar valoarea totală a proiectului ajunge la 100 mil. euro, proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii.

Proiectul va avea un teren de antrenament pentru fotbal şi o pistă de atletism cu şase culoare, o tribună de circa 1.000 de locuri, zone de parcare şi diferite amenajări exterioare precum promenadă, alei, drumuri şi platforme.

Pe lângă acestea, în clădirea stadionului vor exista şi săli de antrenamente, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică.

„Principalele zone funcţionale şi cerinţe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime si 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (ţesut sau rulou), dotat cu instalaţie de udare, drenaj şi sistem de degivrare/încălzire“, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Investiţii.

Perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor este estimată la 28 de luni.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet