Business sportiv

​Business Sportiv. O nouă stea pe cerul tenisului românesc. Mara Gae, 17 ani, a câştigat finala de junioare la dublu de la US Open alături de rusoaica Anastasiia Gureva

11.09.2023, 10:16 Autor: Miruna Diaconu
Mara Gae, 17 ani, a câştigat finala de junioare la dublu de la US Open alături de rusoiaca Anastasiia Gureva, 18 ani., cele două devenind astfel campioane la dublu la US Open, în turneul junioarelor.

Finala a fost disputată între Mara şi Anastasiia  şi japonezele Sara Saito şi Nanaka Sato, cu un scor de 1-6, 7-5, 10-8. În semifinale, echipa formată din Mara Gae şi Anastasiia Gureva au jucat împotriva japonezelor Hayu Kinoshita şi Wakana Sonobe, câştigând cu  2-6, 6-3, 10-7.

O altă performanţă a celor două campioane este faptul că nu au pierdut niciun set până în semifinale.

În urmă cu două luni, Mara Gae a devenit campioană europeană la dublu U18, alături de Cara Maria Meşter. Mara Gae a reuşit să obţină acest titlu după ce România nu a mai reuşit o astfel de performanţă în ultimii aproape 20 de ani.  România nu mai obţinuse un titlu la dublu junioare la US Open din 2006, când Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru câştigau la US Open.

Rezultatul Marei Gae vine după ce Sorana Cîrstea a ajuns în sferturile de finală în turneul senioarelor.

Mara Gae este legitimată la Dinamo, iar antrenorul său este Firicel Tomai, cei care a antrenat-o şi pe Simona Halep în perioada 2008 – 2013, dar şi pe Victor Hănescu, între 1996 şi 2010.

 

 

 

 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet