Business sportiv

Business sportiv. Şahul, luptele, ciclismul şi tenisul pun România pe harta internaţională a competiţiilor sportive. România va fi gazda mai multor campionate de nivel internaţional

12.01.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Grand Chess Tour, Transylvania Open, Campionatul European de Lupte şi Campionatul European de Mountain Bike sunt turneele şi competiţiile sportive ce vor fi organizate în acest an în România.

România va fi pusă în acest an pe harta internaţională a competiţiilor sportive de sporturi precum şahul, luptele, ciclismul şi tenisul. Grand Chess Tour, Transylvania Open, Campionatul European de Lupte şi Campionatul European de Mountain Bike sunt turneele şi competiţiile sportive ce vor fi organizate în acest an în România, la care sunt aşteptaţi să partice sportivi străini şi români.

Grand Chess Tour a anunţat calendarul pentru 2024, iar etapa Superbet România Classic, ce va avea loc la Bucureşti, va fi organizată în perioada 25 iunie - 6 iulie 2024. Grand Chess Tour este format din cinci etape. Turneul din 2023 a fost câştigat de Fabiano Caruana.

Turneul este susţinut de Fundaţia Superbet şi Saint Louis Chess Club. Fundaţia Superbet a devenit partener strategic global al Grand Chess Tour, prin organizarea a trei etape ale circuitului - Bucureşti, Varşovia şi Zagreb.

„Din 2019, Fundaţia Superbet a sponsorizat cu mândrie Grand Chess Tour şi a investit activ în dezvoltarea jucătorilor de şah talentaţi atât la nivel naţional, cât şi internaţional. În strânsă colaborare cu Federaţia Română de Şah, suntem încântaţi să anunţăm susţinerea în continuare a importantului turneu pentru al patrulea an consecutiv. Angajamentul nostru de a aduce an de an talente de talie mondială la Bucureşti rămâne ferm, deoarece credem cu tărie în potenţialul imens al României de a conta pe scena globală a şahului”, spune Augusta Dragic, preşedinta Fundaţiei Superbet.

România va fi pe harta internaţională a tenisului prin organizarea celei de-a patra ediţii a Transylvania Open, care va avea loc în perioada 3-11 februarie la Cluj, iar organizatorii au în plan să aducă în jur de 15-20 de jucătoare de tenis din România. La ediţia din 2023, în cele nouă zile de Transylvania Open au fost peste 20.000 de spectatori, iar printre jucătoarele din România s-au numărat Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian. Evenimentul sportiv a fost difuzat în peste 150 de ţări pe platforme precum Amazon, Sky Sports şi ESPN.

De asemenea, Bucureştiul este al doilea an la rând gazda Campionatului European de seniori de Lupte, care va fi organizat în acest an în perioada 12-18 februarie. Anul trecut, în Capitală a fost organizat Campionatul European de seniori U23.

Totodată, România va organiza Campionatul European de Mountain Bike din 2024, care va avea loc la Cheile Grădiştei, în judeţul Braşov. Este pentru prima dată când pe plan local se desfăşoară un campionat european de ciclism. Competiţia va avea loc în perioada 8-12 mai 2024.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet