Business sportiv

Business sportiv. Un instructor de fitness şi antrenor personal poate câştiga şi 6.000 de lei pe lună. „Există cerere, se deschid săli noi în fiecare an“

28.10.2022, 00:05 Autor: Mădălina Dediu Panaete
♦ â€žAvem un cursant de 65 de ani la ConstanÅ£a, care îşi doreÅŸte să îşi deschidă propria sală de fitness pentru persoane vârstnice, ÅŸi a venit să facă cursul de Instructor Fitness & Personal Trainer pentru a învăţa cum să antreneze persoanele vârsnice“.

Un instuctor de fitness şi antrenor personal, care poate profesa după ce face un curs acreditat, se poate angaja într-o sală de fitness, cu un program de 8 ore, şi poate avea un venit de aproximativ 2.000 de lei, la care se adaugă şi banii câştigaţi ca antrenor personal.

„De exemplu, poate să lucreze ca şi antrenor colaborator (vine cu clienţii la sală, îşi plăteşte abonamentul sălii, iar banii de personal training se duc direct la antrenorul personal), iar în acest fel câştigă bani în funcţie de cât de mult munceşte şi cât de mult se implică. În medie, un cursant, după ce face cursul de bază, level 1 - Instructor Fitness & Personal Trainer, la 6 luni după finalizarea cursului, el aplicând ce învaţă la curs, poate câştiga între 3.000 şi 6.000 de lei ca antrenor colaborator (adică freelancer)“, a spus Iulian Dinu, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Psihologie, Nutriţie, Sport şi Fitness şi CEO al Fitness Education School, o şcoală prezentă la nivel naţional, unde cursanţii se pregătesc pentru meseria de antrenor de fitness.

Însă, antreprenorii pot lucra sub mai multe forme cu sălile de fitness.

„Cerere există, se deschid săli noi în fiecare an. Conform ultimelor cifre, sunt aproximativ 1.000 de săli de fitness în România, având un flux de peste 800.000 clienţi activi. Şi piaţa se dezvoltă, oamenii fac sport în săli, acasă, în aer liber, şi ei au nevoie de aceşti antrenori personali pentru a îi superviza, să le creeze programe personalizate de antrenament şi pentru a evita accidentările“, a explicat Iulian Dinu.

El afirmă că media de vârstă a cursanţilor este între 18 şi 19 ani până la 55 ani, dar a avut şi excepţii la curs.

„De exemplu, avem un cursant de 65 de ani la Constanţa, care îşi doreşte să îşi deschidă propria sală de fitness pentru persoane vârstnice, şi a venit să facă cursul de Instructor Fitness & Personal Trainer pentru a învăţa cum să antreneze persoanele vârstnice“.

Cursul de Instructor Fitness & Personal Trainer durează patru weekenduri consecutive, iar costurile sunt de 1.800 de lei, iar cursanÅ£ii studiază anatomia ÅŸi fiziologia corpului uman, noÅ£iuni de biomecanică avansată, nutriÅ£ie sportivă, antrenament în sala de fitness,  antrenament funcÅ£ional (antrenament cu accesorii sau antrenament cu greutatea propriului corp ), marketing ÅŸi management în personal training, dar ÅŸi psihologie sportivă ÅŸi coaching.

Pentru a urma acest curs  nu este necesară experienÅ£a anterioară, nici experienţă sportivă. La acest curs practic vin oameni pasionaÅ£i de sport. Iar pentru a-ÅŸi deschide o sală de fitness,  cabinet de nutriÅ£ie sau studio de antrenamente personale pot urma un alt curs, care costă 2.000 de lei. Acest curs îl pot face doar cei care au deja un curs de antrenor personal sau un curs de nutriÅ£ie deja absolvit. La acest curs ei învaţă informaÅ£ii despre cum să îşi clădească singuri un business în domeniu, de la planul de business, până la marketing ÅŸi vânzare.

„PiaÅ£a se dezvoltă, oamenii fac sport în săli, acasă, în aer liber, ÅŸi ei au nevoie de aceÅŸti antrenori personali pentru a îi superviza, să le creeze programe personalizate de antrenament ÅŸi pentru a evita accidentările“,  Iulian Dinu.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet