Business sportiv

Echipa României a ajuns în top zece la Olimpiada Internaţională de Şah pentru Juniori U16, unde au participat 63 de echipe

18.08.2023, 19:21 Autor: Miruna Diaconu
Echipa României, formată din Andrei Filip, Filip Magold, Lia-Alexandra Maria, Vladimir-Alexandru Cnejev, a încheiat pe locul al 9-lea la Olimpiada Internaţională de Şah pentru Juniori U16, care a avut loc în Eindhoven, Olanda.

La Olimpiada Internaţională de Şah U16 au participat 63 de echipe din 51 de ţări, iar în cele nouă runde de şah clasic, echipa României a obţinut cinci victorii, două remize şi două înfrângeri, potrivit informaţiilor postate pe Facebook de Federaţia Română de Şah.

Tinerii duc România pe podiumurile olimpiadelor internaţionale, iar performanţele se văd şi la alte materii. În iulie, echipa României a obţinut cinci medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia. De asemenea, tot în luna iulie, România a ocupat al treilea loc pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică. Din Indonezia, tinerii români au plecat cu locul 1 pe naţiuni de la Olimpiada Internaţională de Geografie.

Şahul este un sport care a cunoscut o tot mai mare popularitatea în ultimii ani, în special în rândul tinerilor. De altfel, Federaţia Română de Şah se clasează pe locul al treilea în topul celor mai mari federaţii după numărul de sportivi legitimaţi, având în 2021 peste 19.000 de sportivi legitimaţi, potrivit Institutului Naţional de Statistică.​​
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet