Business sportiv

#superstories. Business sportiv. Pariul ZF pe viitorii campioni. Alexandra Maria Teslovan, motorsport, 17 ani: Motorsportul m-a maturizat şi m-a ajutat

25.08.2023, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

După ce a încercat mai multe sporturi, Alexandra Maria Teslovan a descoperit motorsportul la 12 ani, sport pe care l-a iubit din prima, ceea ce a motivat-o să facă performanţă.

 

1. De ce ai ales să practici automobilismul? Ce te-a atras la acest sport?

Am încercat toate sporturile, de la tenis până la echitaţie, dar acesta m-a atras cel mai mult. Sentimentul de libertate şi control pe care mi-l dă acest sport este unul incredibil.

 

2. Cum ai ajuns să practici acest sport? La ce vârstă te-ai apucat?

Tatăl meu, la rândul lui, este şi el pilot de curse, fără el nu aş fi reuşit să practic motorsportul. M-am apucat la vârsta de 12 ani în Campionatul de Îndemânare care se desfăşura într-un spaţiu închis circulaţiei şi amenajat.

 

3. Ce te-a determinat să faci performanţă?

M-am îndrăgostit de maşini, de acest sport, de mirosul benzinei, de mirosul de cauciucuri, de sunetul motoarelor şi fără doar şi poate mi-am dat seama că vreau să fac performanţă în acest domeniu.

 

4. Cine te-a motivat să mergi mai departe?

Eu singură, aşa cum am mai spus m-am îndrăgostit şi atunci când m-am îndrăgostit m-am motivat să merg mai departe în acest sport.

 

5. La ce club practici automobilismul?

Sunt la clubul AT Motorsport, clubul înfiinţat de tatăl meu.

 

6. Care este costul anual pentru practicarea acestui sport şi cine te sprijină financiar?

Fără partenerii mei puternici nu aş fi putut practica acest sport, anume UniCredit Leasing, Generali, Cipi, Tomi Ketchup, Parapeţi Roger, Mobil 1 - Star Lubricants, costul este unul mare, raliul şi motorsportul, în general, este un sport costisitor.

 

7. Cât de dificil a fost parcursul tău în acest sport?

Dificil este să reuşeşti să te maturizezi încă de la o vârsta fragedă, să înţelegi parcursul paşilor, să îţi dai răbdare să înveţi.

 

8. Care au fost cele mai grele momente din viaţa sportivă de până acum şi cum ai reuşit să treci peste ele?

Momentele mai dificile au fost când am avut diverse accidente cu maşina şi a trebuit să îmi gestionez  emoţiile şi să trec cât mai rapid peste ca să-mi pot continua parcursul. Răbdare, pe care, cu timpul, reuşeşti să ţi-o dobândeşti, m-a ajutat foarte mult.

 

9. Cum reuşeşti să te ocupi şi de şcoală şi de sport? Cum arată o zi din viaţa ta?

Ziua mea arată ca a oricărui alt adolescent doar că am câteva activităţi în plus. Mă trezesc, mănânc, mă duc la şcoală, merg la pregătirea fizică cu un antrenor personal şi pregătirea psihică cu un psiholog sportiv.

 

10. Ce titluri ai obţinut până acum?

 În 2022, am participat la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2, am ieşit campioană la clasa 7b, vicecampioană la Juniori şi am luat locul al treilea în clasa a 7-a. Am participat şi în Campionatul Naţional de Slalom Paralel, unde am ieşit campioană la grupa Femina şi am luat locul al treilea la clasa a doua. În 2021, am participat în Campionatul Naţional de Slalom Paralel, unde am luat locul al treilea în grupa Femina. Tot în 2021, am participat şi în Campionatul Naţional de time attack, unde am luat locul al patrulea la clasa Pocket Rocket. În 2019, am ieşit câştigătoare la clasa Juniori 1 în Campionatul de Îndemânare.

 

11. Care sunt obiectivele tale ca sportiv? Ce titluri vrei să obţii şi la ce competiţii doreşti să mai participi?

Îmi doresc să particip în Campionatul European de Raliuri, alături de cei mai buni piloţi. Aş dori, cu siguranţă, să ajung şi în Campionatul Mondial, dar este foarte greu. Ca titluri, nu ştiu exact ce aş dori, dar vreau să progresez din ce în ce mai mult pentru a ajunge un pilot foarte bun.

 

12. Ce te-a învăţat acest sport?

Acest sport m-a învăţat disciplina, respectul, ambiţia, spiritul de echipă şi să fiu corectă. Pot spune că sportul m-a maturizat extrem de tare şi m-a ajutat şi în viaţa de zi cu zi să iau decizii.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet