Business sportiv

​Tinerii şahişti români au obţinut două medalii de aur şi una de argint la Campionatul European de Şah pentru Juniori, care a avut loc la Mamaia

15.09.2023, 17:11 Autor: Miruna Diaconu
România a obţinut două medalii de aur şi una de argint la Campionatul European de Şah pentru Juniori, care a avut loc în perioada 5-14 septembrie la Mamaia. Maria Anistoroaei, aflată la prima ei participare la această competiţie, a luat aurul la secţounea U10 pentru fete, Vladimir Sofronie a obţinut medalia de aur la categoria Open 10, iar Henry Tudor a adus României medalia de argint.

Tinerii şahişti români au participat la campionat alături de alţi 928 de şahişti din 46 de ţări, dintre care 13 maeştri internaţionali, 61 de maeştri FIDE şi 21 de maestre FIDE.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a fost prezent la ceremonia de deschidere a campionatului şi s-a declarat un susţinător al ideii că şahul merită să devină un sport olimpic.

„În lumina acestor evenimente şi a declaraţiilor făcute de domnul Mihai Covaliu, Federaţia Română de Şah, reprezentată de preşedintele Vlad Ardeleanu, îşi reafirmă angajamentul de a sprijini integrarea şahului în cadrul sporturilor olimpice. Considerăm că aceste realizări recente sunt o recunoaştere a talentului şi a dedicării sportivilor noştri şi ne încurajează să îndeplinim criteriile pentru apartenenţa la elita olimpică. Este evident că şahul deţine un potenţial enorm ca disciplină care combină strategia şi concentrarea, atribute care sunt în armonie cu spiritul competiţiilor olimpice”, spune Vlad Ardeleanu, preşedintele Federaţiei Române de Şah.

 ​​
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet