Aproape 40.000 de români au făcut shopping în Dubai în primele zece luni din 2016

16 dec 2016 Autor: Cristina Rosca

Aproape 40.000 de români au vizitat emiratul Dubai în primele zece luni din acest an, cifrele fiind în creştere faţă de perioada similară din 2015, spune Dana Nabeel Abdulla Kamber, strategic alliances manager în cadrul Dubai Cor­poration for Tourism and Commerce Marketing.
 
Ea a fost prezentă la Bu­cureşti cu ocazia deschiderii unui birou de turism al emiratului în Capitală. Bu­cureştiul a devenit astfel a treia capitală din regiune după Praga şi Varşovia, unde a fost deschis un astfel de birou. Ur­mă­toarea capitală pe listă este Buda­pesta.
 
„Am analizat regiunea Europei Cen­trale şi de Est şi am observat că există potenţial de creştere, aşa că am decis să deschidem birouri locale pe cele patru pieţe. Această măsură este parte a unui plan global de a ajunge la 20 de milioane de vizitatori până în 2020.“ Anul trecut emiratul a fost vizitat de 14,2 milioane de oameni, dintre care din România au venit 46.700 de turişti. „Ne-am setat ca obiectiv ca anul viitor să avem o creştere cu 20% a numărului de turişti din România. Vrem să schim­băm imaginea Dubaiului ca destinaţie de lux şi vrem să atragem turişti de pe toate segmentele de piaţă, respectiv fa­milii, tineri, cupluri.“ O altă direcţie este de a-i convinge pe cei care vin în Dubai pentru business să rămână şi în vacanţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2016

 
Cuvinte cheie:
dubai
, romani
, shopping
, crestere
, cifre
, cor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide