Business Travel

Bucureştiul începe să atragă turişti străini datorită promoţiilor companiilor aeriene şi românilor care muncesc în străinătate

Centrul vechi al Capitalei devine o destinaţie căutată de străinii care vizitează Capitala

Centrul vechi al Capitalei devine o destinaţie căutată de străinii care vizitează Capitala

Autor: Mădălina Panaete

25.06.2015, 00:05 1302
Bucureştiul începe să atragă tot mai mulţi turişti străini, unii venind la întâmplare, atraşi de promoţiile com­paniilor aeriene care operează pe cel mai mare aeroport din Capitală - Henri Coandă - sau la recomandarea româ­nilor care muncesc în străinătate, promovarea fiind aproape inexistentă.
 
„Se vede anul acesta o creştere a numărului de turişti străini în Bucureşti. Nu ştiu dacă această creş­tere are legătură neapărat cu compania aeriană Ryanair, dar oricum de când au introdus ei rutele din Bucureşti au început să vină tot mai mulţi turişti englezi. Dar nu sunt doar turişti englezi, ci am văzut şi spanioli, italieni, chiar şi nemţi. Vin atât turişti tineri, cât şi mai în vârstă. În weekend sunt mai mulţi tineri“, spune Bebi Oprea, administratorul barului Bordello, aflat în centrul vechi din Capitală, unul dintre localurile cu cele mai mari încasări din kilometrul zero al distracţiei din Bucureşti.
 
Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a introdus primele zboruri de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în aprilie anul trecut spre Londra şi Dublin, în această vară adăugând pe listă şi Madrid şi Bruxelles. De asemenea, compania aeriană va introduce şi zboruri spre Bologna, Milano şi Roma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO