Business Travel

Harta turistică a României: unu din doi turişti care au venit anul trecut în Bucureşti este străin

Harta turistică a României: unu din doi turişti care...

Autor: Mădălina Panaete

02.05.2017, 20:00 8410
♦ Capitala, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag anual peste un milion de turişti români şi străini ♦ Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Olt şi Sălaj sunt cele cinci judeţe care atrag cei mai puţini turişti ♦ Harta investiţiilor străine se suprapune în mare parte cu cea a turiştilor străini, având în vedere că Bucureştiul, Sibiul, Clujul, Braşovul sau Timişul atrag cei mai mulţi turişti de peste hotare.
 
Bucureştiul a fost anul trecut campion la nu­mărul de turişti care au sosit în unităţile de ca­zare, cu peste 1,9 mi­lioane de turişti, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, mai mult de 50%, adică unu din doi turişti, au sosit din străinătate, potrivit calculelor ZF. Capitala este campioana atragerii de turişti români şi străini anul trecut, fiind urmată de judeţe puternic dezvoltate precum Constanţa, Braşov, Mureş, Prahova, Sibiu şi Cluj. De altfel, Bucureştiul, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag mai bine de un milion de turişti anual. Anul trecut s-au întregistrat peste 11 milioane de sosiri ale turiştilor în unităţile de cazare din România, dintre care 2,5 milioane străini.
 
Cei mai mulţi turişti străini s-au cazat în Capitală, dar şi în judeţele Timiş, Cluj, Braşov şi Sibiu. De altfel, harta investiţiilor străine se suprapune în mare parte cu cea a turiştilor străini, având în vedere că cei mai mulţi turişti de peste hotare merg în cei mai importanţi poli de dezvoltare ai României. De altfel, în România turismul de business a fost mulţi ani dominant, abia în ultimii ani remarcându-se un interes crescut al străinilor pentru piaţa locală ca destinaţie de vacanţă.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO