Business Travel

ZF Live. Gerard Doedee, investitor olandez: Investim 10-15 mil. euro în 68 de case de vacanţă de lux în Vama Buzăului, pe care vrem să le vindem atât străinilor, cât şi românilor

Autor: Bianca Dorobanţu

24.01.2017, 00:05 836

Un grup de investitori străini au pa­riat pe potenţialul turistic din Vama Bu­zăului, din judeţul Braşov, unde construiesc un complex rezidenţial cu case de vacanţă premium ecologice, in­vestiţie totală care se va ridica la 10-15 mil. euro şi care va fi finalizată la finalul lui 2019.

Proiectul Valley21 prevede cons­tru­i­rea a 68 de case de vacanţă ecologice, care se vor vinde la un preţ cuprins între 200.000 şi 300.000 de euro, iar cum­pă­rătorii va trebui să achite un avans de 5%, a spus Gerard Doedee, ma­na­ging part­ner la Valley21 şi unul dintre inves­titori, invitat la ZF Live. Ca­sele vor fi des­ti­nate atât turiştilor români, cât şi străini.

Până acum au fost investiţi 1,2 mil. euro, iar proiectul va fi realizat printr-un par­­teneriat public-privat, cu sprijinul auto­­rităţilor locale, mai spune olan­dezul.

„România este încântătoare, nu mă aştep­tam să fie aşa. Am vizitat-o pentru prima dată în 2008, am fost în Transil­vania şi am fost impresionat de oameni, de natură, de cultură şi oraşe. Ro­mânia a intrat în UE, din această perspectivă am văzut multe oportunităţi, am vrut să fac ceva special, nou, de aceea am căutat o locaţie să investesc. Ideea a fost să construiesc case de vacanţă şi pentru străini, şi pentru români, mai ales pentru cei din Bucureşti“.

În opinia sa, Vama Bu­zăului oferă pers­pective de dezvol­tare pe viitor, fiind aproa­pe şi de Braşov (la 45 de kilo­me­tri), şi de Bucureşti. Proiec­tul Valley21 va fi gata peste trei ani, la finalul lui 2019. Primele case au fost deja vândute, iar primul client a fost un olandez. „Lo­cul este unic, oamenii din vestul Europei iu­besc natura, nu mai găseşti nicăieri ase­menea peisaje, sunt con­vins că tine­rilor le va plăcea. Ro­mânii vor să cumpere case de calitate superioară, nu am văzut prea multe pro­prietăţi pre­mium de calitate, din această perspec­tivă vrem să facem ceva nou“.

Gerard Doedee spune că preţul caselor se datorează calităţii materia­le­lor folosite la construirea caselor, care sunt ecologice, dar şi designului im­ple­mentat şi serviciilor oferite, precum piscine sau terenuri de sport.

El este încre­zător că proiectul va avea succes şi că toate casele se vor vinde, fiind atrac­tive pentru cumpărători.

„Şi îm­pre­jurimile sunt ofertante, este un loc unde te poţi relaxa, poţi schia, poţi face snow­boarding, poţi merge cu bicicleta. Este un loc pentru oameni care vor să se relaxeze“.

Până să investească în imobiliare, olandezul a avut o carieră în resurse umane, fiind consultant de business la mari companii din Olanda şi vicepreşedinte al unei mari companii din industria telecom. În 2007, el a început să investească în real estate în ţări precum Brazilia, Italia sau Spania.

Pe viitor, el spune că va continua investiţiile în zona Vama Buzăului şi are în plan să construiască un hotel de wellness (cu spa, saună, masaj etc.), astfel încât să facă destinaţia cunoscută. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO