Companii

10.000 de familii pleacă din ţară în perioada sărbătorilor de iarnă

10.000 de familii pleacă din ţară în perioada...

Autor: Ştefan Stan

20.10.2014, 00:05 45
Apetitul românilor pentru vacanţe în străinătate a cunoscut o uşoară creştere în ultimii zece ani, cele mai căutate destinaţii exotice pentru Re­velion fiind Caraibele şi Asia, a declarat la ZF Live Dragos Pirnog, fondator al firmei de turism Explore Travel. Românii preferă aceste zone datorită climei foarte bune şi preţurilor de cazare şi serviciilor, a mai spus el.
 
„În jur de 10.000 de familii pleacă din ţară în perioada sărbătorilor iarnă, în special de Revelion. Românii preferă destinaţiile din anii trecuţi pentru vacanţa de iarnă: Ca­raibe şi Asia. Spre exemplu, în Caraibe cu 1.500 de euro îşi pot lua o vacanţă de o săp­tă­mână cu avion inclus“, a spus antre­pre­norul. Pentru a putea beneficia de un pachet cât mai bun pentru vacanţa de Revelion, Dragoş Pirnog îi sfătuieşte pe turişti să facă rezervări cât mai din timp, pentru a fi siguri că îşi aleg personal hotelul, destinaţiile şi traseul pe care îl vor urma. 
 
„Tarifele cresc pe măsură ce ne apropiem de Revelion. Cine s-a hotărât mai devreme şi a făcut rezervări din timp a obţinut cele mai bune preţuri la avioane. Am observat o tendinţă a oamenilor de a rezerva în avans când ştiu traseul pe care vor să îl facă şi locurile pe care vor să le vadă şi vor să îşi facă un traseu personalizat. Românii nu mai sunt dependenţi de ghid, ca în urmă cu 15 ani“, a spus el. 
 
Antreprenorul a subliniat că agenţia de turism prin intermediul căreia se organi­zează vacanţa este foarte importantă, deoarece trebuie cunoscut specificul fiecărei zone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO