Companii

10 Stiri de business din provincie

27.07.2009, 17:30 17

Mai multi dezvoltatori imobiliari si persoane fizice sustin ca au primit informatii gresite despre "Prima Casa" de la banci, care habar nu au despre normele interne ale institutiei in acest sens. Targul imobiliar "Prima Casa", organizat vineri de LIR, a demonstrat ca exista interes pentru programul guvernamenal si din partea clujenilor, si din partea dezvoltatorilor, scrie Monitorul de Cluj.

Daca in Bucuresti s-a dat deja de miercuri "Prima casa" in cadrul programului initiat de Guvern, la Sibiu nici macar nu s-au primit directivele de la nivel central cu privire la dobanzile percepute de bancile participante la program, scrie Expres Sibian.

Gradul de ocupare al hotelurilor de la munte a scazut in primele sase luni din acest an din cauza crizei financiare la jumatate comparativ cu perioada similara din 2008, iar in aceste conditii hotelierii spun ca nu mai reusesc sa isi acopere cheltuielile. "Gradul de ocupare a scazut cu circa 40 de puncte procentuale in acest an", a declarat Romeo Almasan, directorul hotelului Belvedere din Predeal, citat de Gazeta de Transilvania.

Fabrica de mobila Mobex din Targu-Mures va disponibiliza aproximativ 170 de persoane in perioada septembrie - decembrie 2009. Aceasta situatie ar putea fi evitata in caz ca societatea va primi comenzi suplimentare. Ultimele disponibilizari au fost facute in februarie, cand 160 de persoane au ramas fara loc de munca, scrie Informatia de Mures.

Compania sarbeasca NIS va opera, prin intermediul SC Oil Terminal, intre 100.000 si 150.000 de tone de combustibili in fiecare luna. Intelegerea va fi pusa in practica la sfarsitul lunii august si reprezinta aproximativ o treime din productia fizica ce asigura fondurile de salarii si cheltuieli de intretinere si reparatii ale companiei constantene, scrie Observator de Constanta.

Razboiul dintre conducerea companiilor portuare constantene si ArcelorMittal Galati, al carui mar al discordiei il reprezinta tranzitul marfurilor destinate Combinatului prin portul Constanta, care a fost subiect de discutii intre ministrul economiei, Adriean Videanu, si sefii Combinatului, va ajunge in atentia Comisiei Europene. Companiile portuare spun ca acest demers este sustinut de faptul ca practicile ArcelorMittal Galati sunt anticoncurentiale, informeaza Monitorul de Galati, in editia de luni.

Presati de lipsa de comenzi si de situatia dramatica de pe piata otelului, cei din conducerea ArcelorMittal Galati vorbesc totusi despre noi investitii, dar si despre slaba eficienta a celor din trecut. Thierry Le Gall, coordonatorul combinatului de la Galati, dar si al Diviziei de sud-est a ArcelorMittal, vorbeste intr-un interviu acordat Vietii libere, cotidian galatean, despre problemele cu care se confrunta Combinatul si despre solutiile ce pot fi gasite pentru rezolvarea acestor probleme.

A fost odata ca niciodata un oras cu locuitori innebuniti dupa hainele de firma. Asa ar putea incepe o poveste despre cat de pline

de clienti erau, pana nu de mult, magazinele din Oradea cu haine scumpe, de marca sau de fite, cum le zic unii. Intre timp, a venit recesiunea, iar multe din aceste magazine s-au inchis, informeaza Bihoreanul.ro.

133 de angajati ai firmei de termoficare Colterm din Timisoara au fost trimisi in somaj tehnic, pentru trei luni, din cauza datoriilor de 88 de milioane de lei pe care societatea le are catre furnizori, a declarat directorul Colterm, Aurel Matei, informeaza Banateanul.ro.

Primaria Sfantu Gheorghe va organiza in august o licitatie pentru a desemna firma care va construi si reabilita partii de schi in statiunea Sugas Bai, proiectul in valoare de 7 mil. lei, fara TVA, urmand sa fie finantat in principal prin fonduri de la Ministerul Turismului, scrie Flacara Iasului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO