Companii

10 Stiri de business din provincie

29.07.2009, 00:00 13

Aproape 1.000 de galateni ar putea ingrosa randurile somerilor pana la sfarsitul lunii septembrie, anunta cotidianul Viata Libera. Potrivit datelor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Galati, pana la sfarsitul lunii septembrie nu mai putin de 952 de galateni isi vor pierde locurile de munca.

Economiile romanilor in banci au crescut in ultimul an cu aproximativ 20% si au ajuns la 93 de miliarde de lei. Datele BNR arata ca romanii prefera sa-si tina economiile in lei, informeaza cotidianul brasovean Monitorul Expres.

Dupa ce ani de zile casele de avocatura s-au batut pentru atragerea studentilor inca de pe bancile facultatilor, in avocatura de business de azi se mai vorbeste despre angajari doar soptit, potrivit publicatiei Clujeanul.ro

Persoanele care nu au posibilitatea de a se inscrie in acest an in programul "Prima casa", pot sta linistite, deoarece guvernantii au hotarat ca acesta sa fie prelungit, potrivit publicatiei constantene Replica.

In fiecare zi, o firma din Iasi intra in insolventa, anunta Ziarul de Iasi. Potrivit publicatiei iesene, din datele Oficiului Registrului Comertului reiese ca numarul societatilor intrate in insolventa in primul semestru al anului este cu 44% mai mare decat in perioada similara a lui 2008.

Sezonul turistic din Bulgaria nu este in pericol, mai ales in contextul in care numai rezervarile provenite din partea romanilor au crescut in primele patru luni ale anului cu 80% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Gazeta de Transilvania.

Pana in 2012, apa si canalizarea se va scumpi anual pana in momentul in care preturile din toate localitatile deservite de Apa Serv vor ajunge la cele percepute in municipiul Piatra-Neamt, scrie Realitatea Media.

Sibienii vor scapa de birocratie. Nu vor mai fi nevoiti sa bata drumul pana la ghiseele Primariei pentru depunerea unor acte, solicitarea de avize sau certificate, nici pentru inregistrarea petitiilor ori inscrierea in audiente, scrie Monitorul de Sibiu.

O cladire emblematica din Sighet a devenit subiectul unei dispute crancene intre Consiliul Local si un SRL care a cumparat si intabulat cladirea, scrie Gazeta de Maramures.

Dupa o perioada in care oferta locurilor de munca vacante pusa la dispozitia somerilor de catre angajatorii botosaneni a fost aproape inexistenta, saptamana aceasta numarul locurilor de munca a crescut considerabil, potrivit Jurnalului de Botosani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO