Companii

10 Stiri de business din provincie

30.07.2009, 00:00 13

Incasarile hotelierilor clujeni au scazut in primul semestru al acestui an la 5,6 mil. euro, cu peste 18% mai putin fata de perioada similara a anului trecut, anunta saptamanalul clujean Cetateanul Clujean.

Peste 18.600 de agenti economici din judetul Brasov au declarat pana in prezent impozitul minim. Companiile care nu si-au declarat acest impozit si nu l-au achitat vor fi penalizate pentru fiecare zi de intarziere cu 0,1% din impozitul de achitat, scrie cotidianul brasovean Buna Ziua Brasov.

Spitalul Municipal de Urgenta Roman, Liceul cu Program Sportiv si Sala Polivalenta din Roman vor beneficia de energie electrica generata de panouri solare. Municipalitatea va depune un proiect de finantare din fonduri europene de mediu, valoarea totala a investitiei insumand circa 0,7 milioane de euro, anunta editia online Ziarul de Roman.

Numarul satmarenilor executati silit deoarece nu si-au platit ratele la banci a crescut cu peste 10% in primele sase luni ale anului. Valoarea creditelor restante a crescut de la 3,7 mil. euro la finele lunii decembrie 2008 la 8 mil. euro in luna iunie a acestui an, potrivit cotidianului Gazeta de Nord-Vest.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru va crea o baza de date cu firme de consultanta pe site-ul adrcentru.ro pentru a sprijini firmele care doresc sa acceseze fonduri europene nerambursabile si care au nevoie de un consultant, scrie revista de business Reporter Economic.

Angajatii hipermarketului Pic din Craiova nu si-au primit drepturile salariale pe ultima luna, anunta cotidianul craiovean Gazeta de Sud. Angajatii Pic Craiova au refuzat sa inceapa lucrul si datorita faptului ca numarul disponibilizarilor la Pic Craiova s-a dublat.

Primaria Baia Mare vrea sa contracteze pe o perioada de 10 ani un credit bancar de aproximativ 11 milioane de euro pentru a se finanta infrastructura locala, precum si trei unitati de invatamant din municipiu, sustine ziarul electronic emaramures.ro.

Consiliul Judetean va aloca suma de 188.350 de lei pentru a participa la realizarea obiectivului de investitii "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta - Masivul Ceahlau". Contributia de la bugetul judetului reprezinta putin sub 16% din valoarea totala a lucrarilor care se vor desfasura pe munte, potrivit Monitorului de Neamt.

De la inceputul anului, aproape 40 de milioane de lei au fost atrase la buget in urma activitatii de inspectie fiscala din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Braila, potrivit Obiectiv Vocea Brailei.

Admiterea a adus Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava incasari de peste 20 de miliarde de lei vechi. Cu o taxa de inscriere de circa 100 de lei si o taxa de inmatriculare de 50-150 de lei, la un numar de peste 13.300 de candidati inscrisi, universitatea suceveana a incasat peste 20 de miliarde de lei vechi pe perioada admiterii, scrie Obiectiv de Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO