Companii

10 Stiri de business din provincie

03.08.2009, 17:48 20

Iulius Mall a adunat la Cluj 5 mil. vizitatori in primele cinci luni ale anului, iar Polus isi face calculele luand in considerare o crestere de trafic de 10% in 2009. Traficul in marile complexuri comerciale a inregistrat cresteri fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Ziua de Cluj.

In mijlocul crizei, compania de baterii Rombat si-a marit considerabil exportul in primele sase luni ale acestui an. Franta, Spania, Italia si Austria sunt cateva dintre tarile unde s-a extins compania, scrie Gazeta de Bistrita.

Odata cu venirea verii si cu adancirea crizei s-au mai ieftinit si apartamentele. Reprezentantii MagazinulDeCase.ro - un serviciu online de tranzactii imobiliare - au efectuat o analiza a evolutiei pietei imobiliare din Dolj din care reiese o ieftinire a apartamentelor in medie cu 10%, scrie Gazeta de Sud.

SIF Transilvania va investi 20 mil. euro in statiunea Oglinzi. Baza de tratament va functiona numai in cadrul hotelului de patru stele ce va fi construit pentru clientii elitisti, scrie Monitorul de Neamt.

Restantele la creditele contractate de suceveni in lei si in valuta s-au triplat practic in decurs de un an pe fondul cunoscut al crizei economice, scrie Obiectiv de Suceava.

Apicultorii pot depune pana la 15 august cererile de plata pentru actiunile realizate in anul 2009, prevazute in Programul National Apicol, se arata intr-un comunicat al APIA, scrie Obiectiv Vocea Brailei.

In weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, litoralul a fost, din nou, plin de turisti. In jur de 125.000 de turisti, intre care peste 6.000 de cetateni straini, s-au aflat in ultimele doua zile pe litoralul romanesc, potrivit Telegraf Online.

UE promoveaza la Constanta afacerile "verzi". O misiune EEFF (Energy Efficiency Finance Facility) vine la malul marii sa ofere granturi de pana la 375.000 euro firmelor care investesc in domeniul eficientei energiei, scrie Cuget Liber.

Potrivit unui studiu realizat pe 128 de societati iesene, o treime dintre acestea isi vor ajusta planurile de investitii pana la sfarsitul anului, informeaza Ziarul de Iasi.

SNLO are stocate in depozite peste 500.000 de tone de carbune in conditiile in care principalii sai clienti cum ar fi Complexul Energetic Turceni si-au redus masiv cererea catre societate. Potrivit, publicatiei Impact de Gorj, SNLO a acumulat pierderi de 32,8 mil. lei si in primul semestru si o scadere a productiei de 24,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO