Companii

3,5 mil. euro pentru un nou centru comercial Ambient

13.05.2005, 19:08 36

Compania Ambient Cluj, parte a grupului Ambient, va investi anul acesta peste 3,5 mil. euro in constructia unui centru comercial pentru materiale de constructii.

"Investitia va fi suportata atat de noi, cat si de Ambient Sibiu, iar pentru 60% din valoarea investitiei vom contracta un credit. Brandul Casa Ambient a fost lansat in aprilie 2002 de catre firma-mama Ambient Sibiu si cuprinde doua concepte: Ambient Structuri - centru pentru materiale de constructii mari - si Casa Ambient Finisaje - unde clientul poate gasi toate materialele de care are nevoie intr-o locuinta", a declarat Dan Olteanu, manager Ambient Cluj.

Partea de Structuri a fost finalizata luna trecuta, urmand ca in august sa fie inaugurata si Casa Ambient Finisaje.

Suprafata terenului pe care se va construi centrul comercial din Cluj este de 22.000 mp, din care peste 10.000 vor fi suprafata comerciala desfasurata. Centre comerciale similare vor mai fi construite anul acesta la Alba-Iulia, Baia Mare si Targu-Mures, investitiile totale in construirea celor patru noi complexuri comerciale de constructii si amenajari fiind de aproximativ 12 mil. euro. Ambient Cluj a inregistrat anul trecut vanzari de peste 4,5 mil. euro, iar pentru acest an conducerea estimeaza atingerea cifrei de 11 mil. euro. Grupul Ambient estimeaza pentru acest an o crestere de circa 40% a cifrei de afaceri, care in 2004 s-a cifrat la peste 65 mil. euro.

Grupul de firme are capital privat, integral romanesc, si este proprietatea omului de afaceri Ioan Ciolan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO