Companii

30 de fermieri vand cartofi de 2 mil. euro producatorului Chio

21.02.2010, 23:07 512

Producatorul chipsurilor Chio, compania germana Intersnack,spune ca fabrica sa din Ghimbav (judetul Brasov) genereaza anualafaceri de aproximativ 2 milioane de euro celor 30 de fermierilocali care o aprovizioneaza cu cartofi.

"Avem un business anual de circa 2 milioane de euro cu fermieriilocali, cu care colaboram inca din 2002, de cand am demaratproductia in Romania. Cei 30 de fermieri care ne aprovizioneza cucartofi exploateaza impreuna aproximativ 1.000 de hectare deteren", a declarat Cristian Rey, directorul general al IntersnackRomania.

Germanii au inaugurat fabrica de snackuri sarate din Ghimbav lafinele anului trecut, in urma unor investitii de 7 mil. euro.Compania si-a mutat astfel productia de pe fosta platformaTractorul din Brasov, cu scopul de a opera intr-un spatiu aflat inproprietate.

Cei mai multi furnizori de materie prima ai Intersnack suntfermieri din Brasov si din judetele invecinate, insa producatorulcolaboreaza si cu agricultori din Dambovita si Timis, potrivit luiRey. Fiecare dintre acestia furnizeaza fabricii din Ghimbav celputin 200 de tone de cartofi.

Compania mai detine o fabrica in Otopeni, langa Bucuresti, cu 60de angajati, unde sunt procesate alunele Felix si Fiesta. Fabrica aintrat in proprietatea Intersnack in 2008, odata cu achizitia TheNut Company printr-o tranzactie derulata la nivelinternational.

Intersnack isi disputa primul loc pe piata locala a snackurilorsarate cu Star Foods, companie detinuta de gigantul americanPepsiCo.

Piata, care include segmentele chipsuri din cartof, pop-corn,sticksuri, alune si seminte prajite, este estimata de Intersnack lapeste 200 mil. euro sau 41.000 de tone in volum. "Anul trecutconsumul de snackuri sarate s-a redus cu un ritm estimat de noi la8% in volum fata de 2008", a spus Rey.

Intersnack a raportat o cifra de afaceri de 37 mil. euro pe2009, in scadere fata de valoarea de 38 mil. euro din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO