Companii

50 mil. euro la Urlati pentru ambalajele sampoanelor P&G

05.07.2009, 16:17 24

Producatorul american de ambalaje Plastipak, unul dintre cei mai mari furnizori ai gigantului Procter&Gamble, are planificate investitii totale de 50 mil. euro in parcul industrial de la Urlati (Prahova), langa viitoarea fabrica a P&G.

„Plastipak are deja locatia la Urlati. Vor investi 18-20 mil. euro si vor angaja 80-100 de persoane in prima faza a proiectului", a declarat Marian Machitescu, primarul orasului Urlati.
El a precizat ca americanii planifica investitii totale de 50 mil. euro in aceasta locatie. Aceasta va fi prima fabrica a Plastipak in Romania si va produce ambalajele tuturor produselor de ingrijire a parului pe care P&G le va fabrica local. Plastipak ruleaza anual peste 1 mld. dolari si detine doua fabrici in Europa Centrala si de Est, cele mai multe locatii de productie ale sale fiind in Statele Unite. Compania a confirmat existenta proiectului de la Urlati, insa nu a dorit sa dea detalii despre investitie.
„Fabrica noastra va fi construita in etape: prima faza va fi finalizata la jumatatea lui 2010, iar a doua este planificata pentru inceputul anului 2011", a spus Mary Sussinskie, un reprezentant al Plastipak.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO