Companii

A&D Pharma completeaza ultima pozitie de conducere

A&D Pharma completeaza ultima pozitie de conducere

Vivian Diaconescu a renuntat la functia de director de operatiuni sale & marketing in cadrul A&D Pharma in ianuarie 2009

20.07.2009, 18:35 129

A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic local, cu afaceri de 113,2 mil. euro in primul trimestru al acestui an, l-a recrutat pe Jean-Michel Lespinasse in functia de chief operating office (COO) pentru divizia de marketing & sales. Aceasta este a doua numire pe care grupul o face in 2009, dupa confirmarea lui Robert Popescu in pozitia de CEO care a avut un interimat de mai multe luni.

Lespinasse ii succede lui Vivian Diaconescu care a renuntat la functia detinuta in ianuarie 2009. Divizia pe care o va coordona a avut in primul trimestru al acestui an vanzari de 13,6 mil. euro, fata de 25,8 mil. euro in perioada similara a anului trecut.

"Noua numire si experienta sa in Rusia si Comunitatea Statelor Independente va intensifica activitatile de marketing si vanzari ale grupului in cadrul Europei Centrale si de Est", a spus Robert Popescu, CEO al A&D Pharma.

Lespinasse a lucrat in intervalul 1996-2006 in cadrul Bristol-Meyers Squibb (BMS), unde a ocupat pozitii precum director analize financiare si planificare pentru Europa Centrala si de Est, director financiar - Rusia, senior director, finante si operatiuni pentru pietele de export, iar dupa anul 2002, director general Rusia, Ucraina si alte tari din Comunitatea Statelor Independente (Belarus, Caucaz, Kazahstan). El a mai lucrat in cadrul Delta Medical Rusia, companie care se ocupa de promovarea medicala in Ucraina si Rusia, in pozitia de chief operations officer.

Prin numirea lui Lespinasse in pozitia lasata libera de Vivian Diaconescu, A&D Pharma isi completeaza ultimul fotoliu din management ramas vacant. In numai un an, grupul si-a schimbat aproape intreaga echipa de management, CEO si CFO, dar si-a revazut si componenta consiliului director.

Vivian Diaconescu este in prezent consultant pentru A&D Pharma, dar are si contracte de consultanta cu companii din Vest. El spune ca are discutii pentru a reveni in zona executiva, dar are si o companie de import si distributie de produse pe baza de cafea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO