Companii

A&D Pharma face profit de 19 mil. euro cand piata se contracta

21.03.2010, 23:11 23

A&D Pharma, cea mai mare companie farma din piata locala, atrecut in 2009 pe profit, avand un profit net de 19 mil. euro dupadoi ani de pierderi, inregistrand si o crestere de 3% a cifrei deafaceri, la 514 mil. euro. In acelasi timp valoarea pietei farmadin Romania s-a redus cu 1,5%, la 1,92 mil. euro.

Rezultatul net pozitiv a fost obtinut prin eficientizareaactivitatilor locale si prin aplicarea unui program derestructurare care a adus economii de 6 mil. euro.

Totodata, A&D Pharma a anuntat finalizarea preluariiactivitatilor Ozone Laboratories in Polonia, Cehia, Ungaria,Slovenia si Bulgaria intr-o tranzactie evaluata la 20-23 mil. euro."Aceste companii au puterea sa se sutina singure, vor fi conduse demanageri de acolo si vom incerca sa copiem acolo modul de operaredin Romania. Extinderea regionala ne va oferi avantajecompetitive", a declarat Dimitris Sophocleous, directorul financiaral grupului. Pe lista de obiective pentru dezvoltarea din 2010 -2011 A&D Pharma a inclus si cresterea prin investitiigreenfield a celui mai nou business - divizia de servicii medicaleAnima, mentionand ca are o capacitate de indatorare neexploatata de60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO