Companii

Acţionarii reţelei de 22 de magazine bam boo spun că au cerut insolvenţa

Autor: Cristina Roşca

17.01.2011, 23:54 652

Compania Andromede Decor din Ploieşti, care deţine pe piaţa dinRomânia reţeaua de 22 de magazine de cadouri şi decoraţiuniinterioare bam boo, şi-a cerut insolvenţa, urmând să îşireorganizeze activitatea, potrivit datelor companiei.

Decizia de intrare în insolvenţă a companiei nu figurează însăpe site-urile tribunalelor Bucureşti, Prahova sau Ilfov, unde firmaa avut sedii. "Compania a intrat în insolvenţă şi a fost oprocedură pe care ea însăşi a solicitat-o. Nu este vorba deincapacitate de plată a unor datorii, ci mai degrabă este un procesde reorganizare internă. Compania doreşte să se adapteze lacondiţiile de piaţă şi la condiţiile economice", a declarat pentruZF avocatul Răzvan Călinescu, de la cabinetul de avocatură cuacelaşi nume.

Călinescu a spus că este responsabil cu reorganizarea companiei,el fiind de altfel şi cel care a răspuns la unul dintre numerele detelefon ce figurează în datele de contact ale Andromede Decor.Reprezentanţii companiei nu doresc să ofere date privind datoriileşi creditorii, însă potrivit informaţiilor de la Arhiva de GaranţiiMobiliare, BRD Société Générale este principala bancă implicată înfinanţarea extinderii reţelei de magazine bam boo, care a accesat,un credit de 800.000 de euro de la acest creditor.

Până la închiderea ediţiei reprezentanţii BRD nu au răspunssolicitării Ziarului Financiar privind creditele acordate companieiAndromede Decor. Magazinele bam boo, lansate pe piaţa în 2003, auavut circa 1 milion de clienţi anul trecut şi au adus companieivenituri de circa 36 mil. lei (8,6 mil. euro), potrivitinformaţiilor oferite de Cătălina Cârstea, responsabil de marketingîn cadrul reţelei de magazine. Vânzările au fost astfel în scăderede la 40,7 mil. lei (9,6 mil. euro) în anul anterior. În 2009compania a avut pierderi de 1,3 milioane de lei (circa 300.000 deeuro), iar valoarea totală a datoriilor era de 9,2 mil. lei (2,17mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului deFinanţe.

Bonul mediu de casă într-un magazin bam boo a fost anul trecutde 36 de lei (8,6 euro).

În prezent pe piaţa locală există 22 de magazine bam boo, dintrecare zece în Bucureşti, câte două în Iaşi, Piteşti şi Constanţa şiunul în Arad, Braşov, Cluj, Oradea, Suceava şi Timişoara. Cele maimulte magazine sunt localizate în centre comerciale şi malluri.

Andromede Decor este deţinută de Eustratiades Paillard PhilippeMarc Patrick, de origine franceză, cu 40% din acţiuni şi de ImexInternational Invest, din Statele Unite, cu 60% din acţiuni,potrivit Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO