Companii

Adama atrage un nou "greu" intre actionari: Morgan Stanley

12.03.2008, 18:01 30

Compania de dezvoltare imobiliara Adama, cu proiecte de investitii de 2,5 mld. euro pentru urmatorii ani, a atras in structura actionariatului un fond al bancii de investitii Morgan Stanley, in urma unei majorari de capital de 100 de milioane de euro, au declarat pentru ZF reprezentantii Adama.
Compania este implicata in dezvoltarea a 51 de proiecte imobiliare, atat in Romania, cat si in Ucraina, Turcia, Moldova si Croatia, reprezentand o suprafata de 2,5 mil. mp construiti, precum Edenia Titan, Copou Bellevue sau Evocasa Completa.
La aceasta majorare de capital va lua parte Morgan Stanley, dar si doi actionari deja prezenti in firma - americanii de la Lehman Brothers si austriecii de la Immoeast - care au intrat anul trecut in structura actionariatului prin aporturi de capital de 16, respectiv 60 mil. euro. Aceasta este cea de-a patra majorare semnificativa a capitalului Adama, luand in calcul si emisiunea de obligatiuni realizata de Adama in 2006 pe bursa de la Tel Aviv, prin care a strans 62 mil. euro.
Pana la momentul majorarii, principalul actionarul majoritar al Adama era fondul american Tiger Global, cu o participatie de 44%.
Reprezentantii Adama nu au precizat structura actionariatului dupa aceasta noua majorare.
"Aceasta tranzactie, a patra majorare de capital in ultimii 2 ani si jumatate, accelereaza dramatic abilitatea companiei de a-si extinde portofoliul de proiecte pe pietele targetate", a declarat David Flusberg, presedinte si cofondator al Adama, alaturi de Dvir Cohen-Hoshen si Isaac Cohen-Hoshen.
"Credem ca cererea puternica de proiecte imobiliare de calitate din Romania ne releveaza o oportunitate atractiva de a extinde platforma noastra de investitii in Europa Centrala si de Est", apreciaza John Carrafiel, global co-head al diviziei de investitii imobiliare al Morgan Stanley.
Compania americana are in administrare active imobiliare de peste 88 de miliarde de dolari la nivel global, o treime din aceste investitii fiind in Europa. In Romania Morgan Stanley detine societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare si participatii la Romcab si Imotrust Arad.
Badea Clifford Chance au fost consultantii juridici ai Morgan Stanley si Lehman Brothers in aceasta tranzactie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO