Companii

AdePlast Oradea vrea să investească 10 mil. euro într-o fabrică în Moldova

Autor: Andreea Mioara Neferu

29.08.2011, 00:00 342

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, intenţionează să investească peste 10 milioane de euro în construcţia unei zone industriale de producţie în Moldova, după ce la finalul săptămânii trecute a inaugurat o fabrică de polistiren la Ploieşti.

"Extinderea capacităţilor de producţie AdePlast nu se opreşte aici. Până în 2012 vom dezvolta în Moldova o zonă industrială de producţie", a declarat Bărbuţ. Fabrica de polistiren de la Ploieşti a fost construită în urma unei investiţii de peste 4 milioane de euro, finanţată din surse proprii, şi va avea o capacitate anuală de producţie de 700.000 de metri cubi de polistiren.

AdePlast a consemnat anul trecut afaceri de 127,5 milioane de lei (30,3 milioane de euro, iar profitul net s-a ridicat la 13 milioane de lei (3 milioane de euro), potrivit Ministerului Finanţelor. Compania produce mortare adezive pentru placaje ceramice, gleturi, şape, pardoseli industriale şi mortare mecanizate, vopsea şi tencuieli decorative şi este unul dintre principalii producători de adezivi de pe piaţa locală, cei mai importanţi competitori fiind Henkel (Germania), Baumit (Austria) sau Duraziv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO