Companii

ADM Farm va investi 4 mil. euro in dublarea numarului de farmacii

ADM Farm va investi 4 mil. euro in dublarea numarului de farmacii

Dragos Pop, directorul general al ADM Farm

23.08.2007, 17:57 244

Distribuitorul de medicamente ADM Farm, care detine lantul de farmacii Sante, va investi in acest an circa patru milioane de euro pentru extinderea lantului de retail pana la 30 de unitati.
"In acest moment avem 17 farmacii si vrem sa ajungem la 30 de locatii pana la sfarsitul anului", a declarat Dragos Pop, directorul general al ADM Farm.
ADM Farm Bucuresti a inregistrat in primul semestru din acest an un profit de 1,5 milioane de euro, de sase ori mai mare decat valoarea raportata in aceeasi perioada din 2006. In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 61% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 45 mil. euro.
"Rezultatele pe primul semestru au fost sustinute de cresterea portofoliului de produse, precum si de cresterea personalului de vanzari cu 14%", a spus Pop.
Rezultatele inregistrate in prima parte a anului i-au determinat pe reprezentantii ADM Farm sa reevalueze estimarile pentru anul acesta.
"Tinand cont de startul bun, in acest an ne-am propus o crestere a cifrei de afaceri la peste 100 de milioane de euro, peste asteptarile de la inceputul anului, cand am estimat o valoare de 80 de milioane de euro", a spus Pop.
Anul trecut compania a inregistrat un profit net de peste 2 milioane de euro, de aproape trei ori mai mare comparativ cu 2005, la o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro.
Pe termen mediu, compania vizeaza dublarea capacitatii de dezvoltare in toate punctele de lucru si atingerea unei cote de piata de peste 10%. In acest moment, distribuitorul ocupa locul sapte pe piata romaneasca de profil, cu o cota de 5,03%, potrivit raportului firmei de cercetare Cegedim, citat de reprezentantii companiei.
ADM Farm, infiintata in 1998, detine opt depozite in Bucuresti, Craiova, Constanta, Brasov, Cluj, Timisoara, Suceava si Galati. Pe langa distributia de medicamente, ADM Farm detine atat lantul de farmacii Sante, cat si o divizie de distributie de produse parafarmaceutice, Para Distribution Group.
Principalii concurenti ai ADM Farm pe segmentul distributiei de medicamente sunt Mediplus (parte a grupului A&D Pharma), Relad, Polisano, Farmexpert, Farmexim, Fildas, Europharm Distributie sau Montero.
In piata exista insa cateva zeci de distribuitori, numarul acestora fiind in scadere fata de anii precedenti pe fondul concurentei puternice, care determina aliante si exit-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO