Companii

ADR Vest atrage atenţia „trişorilor”: Proiectele destinate companiilor vor fi accesate în funcţie de punctajul obţinut, nu în ordinea depunerilor. Măsura vine pentru a descuraja utilizarea automatizării în procesul de aplicare

ADR Vest atrage atenţia „trişorilor”: Proiectele...

Autor: Valeriu Dănilă

10.10.2023, 19:23 261

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest vine cu clarificări în urma îngrijorărilor manifestate în spaţiul public şi a solicitărilor primite de la potenţialii beneficiari de finanţare, cu privire la depunerea proiectelor pe platforma electronică MySMIS2021, cu ajutorul roboţilor şi altor mijloace automate care ar putea facilita accesarea mai rapidă a sistemului.

Toate proiectele eligibile din cadrul celor două apeluri destinate microîntreprinderilor, lansate până în prezent în Programul Regional Vest, vor fi contractate în ordinea punctajului obţinut în etapa de evaluare tehnică şi financiară, nu în ordinea depunerii, arată insitutuţia într-un comunicat de presă.

Măsura a fost luată pentru a preîntâmpina şi descuraja orice fel de situaţii în care depunerea cererii de finanţare prin sistemul informatic MySMIS2021 s-ar putea face cu ajutorul mijloacelor automate sau a altor mijloace lipsite de etică.

ADR Vest transmite astfel un semnal pentru încredere şi corectitudine şi asigură toţi potenţialii beneficiari că finanţarea proiectelor se va face în funcţie de calitate, iar întâietate vor avea cele mai bune proiecte din Regiunea Vest.

„În ultima perioadă, am primit numeroase mesaje, de la potenţiali beneficiari, care ne semnalau posibilitatea existenţei unor breşe în sistemul MySMIS2021, care ar permite ca depunerea proiectelor să se facă cu ajutorul unor mijloace tehnice situate dincolo de regulile existente în ghidul aplicantului. ADR Vest a respectat în permanenţă opiniile şi sugestiile primite de la cei interesaţi de accesarea fondurilor, suntem deschişi şi sinceri în toate acţiunile noastre şi ne angajăm ferm să prevenim şi să combatem orice tentativă de încălcare a regulilor jocului, conform celor două valori fundamentale care ne definesc: transparenţă totală şi toleranţă zero faţă de fraudă”, a declarat Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO