Companii

Adrian Băicuşi lasă Transelectrica pe minus

Autor: Roxana Petrescu

27.10.2010, 23:56 350

După un mandat mai scurt de doi ani de zile, Adrian Băicuşi,directorul general al Transelectrica, pleacă de la conducereafirmei, înlocuitorul său urmând să fie Stelian Gal, fost şef alTranselectrica.

Băicuşi a fost adus la conducerea transportatorului naţional deenergie de către fostul ministru al economiei, Adriean Videanu,anterior preluării acestei funcţii fiind director general alSiemens România. Pasul făcut la acea vreme a fost surprinzător,nefiind un lucru comun trecerea managerilor din privat la domeniulde stat. La Siemens de exemplu, Băicuşi avea un venit salariallunar de peste 20.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere, întimp ce la Transelectrica salariul i-a fost plafonat la nivelul de1.600 de euro.

Rezultatele companiei la finalul mandatului său nu sunt însăfoarte bune, Transelectrica raportând pierderi de 14 mil. euro înprimul semestru faţă de un profit de peste 2 mil. euro în aceeaşiperioadă a anului trecut. Principala problemă a Transelectricarămâne nivelul ridicat al împrumuturilor în valută, care adeterminat pierderi financiare mari.

"La pierderile financiare pe care le au nu-i mai împrumutănimeni, pentru cel puţin un an, iar ei au nevoie de bani mulţipentru investiţiile necesare în reţea", spun surse din piaţaenergiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO