Companii

Adrian Peake, directorul Medicover: Provocarea industriei este să menţinem doctorii buni în România

Adrian Peake, directorul general al Medicover: Piaţa este suficient de mare pentru a avea trei jucători mari. Cred că cei mai mari trei, patru jucători vor continua să crească, dar vor fi mai puţini jucători în următorii ani.

Adrian Peake, directorul general al Medicover: Piaţa este suficient de mare pentru a avea trei jucători mari. Cred că cei mai mari trei, patru jucători vor continua să crească, dar vor fi mai puţini jucători în următorii ani.

Autor: Georgiana Mihalache

08.11.2016, 00:00 308

Investiţiile în extindere şi în infrastructura medicală, dar şi achiziţiile unor clinici din ţară vor contribui la creşterea cu 20% a businessului Medicover anul viitor, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor medicale private, cu afaceri de 252 mil. lei în 2015.

„Anul acesta am deschis mai multe clinici ca niciodată. Am început să ne extindem în Pipera, aşa că planul nostru de creştere a fost mai mare decât ne aştep­tam. Acum vrem să adu­cem la aceleaşi stan­darde toate clinicile din reţea“, a spus Adrian Peake, directorul general al Medicover, într-un interviu acordat ZF.

În prima jumătate a anului, Medicover a inaugurat patru clinici, în Ploieşti, Braşov, Galaţi şi Cluj-Napoca, iar în octombrie a achiziţionat clinica Doctor Luca din Piteşti. Grupul mai deţine clinici şi în Constanţa şi Braşov, având în total 19 clinici la nivel naţional, dar şi un spital în Capitală.

Referitor la strategia de extindere a companiei în România, Peake a spus că va continua achiziţiile şi investiţiile în alte clinici pentru a ajunge la cât mai mulţi pacienţi la nivel naţional, iar unul dintre obiective este creşterea capacităţii clinicilor din Bucureşti, una dintre cele mai importante pieţe pentru Medicover. „Dacă ne uităm la harta României, sunt câteva locuri unde ne-ar plăcea să fim pentru a ajunge la cât mai mulţi oameni. Sunt două, trei goluri în reţeaua noastră de clinici. Craiova este un exemplu bun şi mai sunt două-trei în funcţie de aria geografică, numărul populaţiei, nevoile medicale. Plănuim să construim noi clinici şi să realizăm achiziţii ale altor clinici. În unele oraşe vom construi, în alte oraşe vom achiziţiona. Ne uităm la clinicile mici şi mari.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO