Companii

Aeroport doar cu numele: doar 300 de pasageri a avut anul trecut aeroportul din Tulcea, poarta de intrare în Deltă

Aeroport doar cu numele: doar 300 de pasageri a avut anul...

Autor: Mirabela Tiron

28.01.2024, 14:35 39029

Aeroportul internaţional din Tulcea, poarta de intrare în Delta Dunării, a avut anul trecut un trafic de doar 300 de pasageri,  ceea ce îl poziţionează pe ultimul loc în topul aeroporturilor din ţară, potrivit datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România. Aceeaşi „perfor­manţă“ o înregistra  de altfel şi în 2022, când figura tot pe ultimul loc în acest clasament, cu doar 370 de pasageri.

De ce nu a atras acest aeroport companii aeriene cu zboruri regulate în ultimii 30 de ani, deşi s-au realizat investiţii în modernizarea infrastructurii, în pistă şi inclusiv în terminal? Conducerea aeroportului susţine că în aprilie anul acesta finalizează un nou proiect de modernizare a termi­nalului, în valoare de 190 mil. lei (pe fonduri europene), demarat în 2021 şi că poartă discuţii cu Wizz Air, Ryanair şi HiSky. „Acum aeroportul nu mai are nicio problemă privind conformitatea cu normele europene. Am investit în extinderea terminalului actual, am ajuns la o capacitate de 200 de pasageri pe oră şi vom face recepţia lucrărilor în aprilie. Avem discuţii cu Wizz Air, HiSky, Ryanair pentru a avea curse internaţionale regulate de la Tulcea. Sperăm ca din vară să avem astfel de curse“, a declarat Vâlcu Stoian, directorul general al aeroportului din Tulcea.

Pista aeroportului are 2.060 de metri lungime şi o lăţime 45 metri şi permite decolarea şi aterizarea avioanelor de capacitate mare, de 200 de pasageri, precum Boeing 737.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO