Companii

Aeroportul Internaţional Timişoara a atras anul trecut peste 1,6 mil.pasageri, în creştere cu 40%

Aeroportul Internaţional Timişoara a atras anul trecut...

Autor: Adriana Mit

16.01.2018, 15:59 349

Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Timişoara a crescut cu 40% în 2017 faţă de anul precedent, fiind înregistraţi peste 1,6 milioane de pasageri, iar destinaţiile preferate au fost  Bucureşti, Londra şi Munchen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, dacă în 2016, la Timişoara au aterizat şi au decolat peste 14.000 de aeronave, în cursul anului trecut numărul acestora a crescut cu 25%, ajungând la aproape 18.000 de curse aeriene.

Totodată, reprezentanţii aeroportului timişorean mai transmit că în anul precedent, aproximativ 25% dintre pasageri au călătorit pe cursele interne, de la Timişoara fiind disponibile curse spre Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Constanţa. Aproape 42.000 de pasageri au zburat, în 2017, spre destinaţii de vacanţă, cu 20% mai mult faţă de anul 2016.

Topul destinaţiilor preferate de pasageri a rămas neschimbat faţă de anul precedent, dar cu valori mai mari în ceea ce priveşte numărul de pasageri înregistraţi pentru Bucureşti, Londra Luton şi Stansted, Munchen, Milano-Bergamo şi Bruxelles-Charleroi.

„Anul 2017 a fost un an cu realizări semnificative pentru Aeroportul Internaţional Timişoara: au fost inaugurate destinaţii noi cu zboruri regulate spre Tel Aviv şi Frankfurt-am-Main şi curse de vacanţă spre Constanţa şi Palma de Mallorca, iar cursele regulate şi-au suplimentat frecvenţele spre unele destinaţii deja existente. Ca premieră în 2017, poarta aeriană din vestul ţării a devenit primul aeroport din România certificat EASA (European Aviation Safety Agency – n. red.). Aşa cum am mai spus, rămânem optimişti şi credem că anul viitor vom ajunge în prima jumătate a anului la pragul de un milion, iar până la finele lui 2018 ne dorim să ne apropiem de ţinta de două milioane de pasageri,” a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Reprezentanţii aeroportului timişorean mai anunţă că şi traficul de marfă a crescut cu 18% faţă de 2016, fiind procesate aproape 4.600 de tone. Totodată, şi veniturile aeroportului au crescut cu 30% în anul precedent, iar profitul brut estimat pentru acest an se ridică la 11,8 milioane de lei, cu 109% mai mult decât anul precedent.

„Creşterile înregistrate şi estimate ne responsabilizează permanent în ceea ce priveşte oferirea unor condiţii şi servicii optime şi eficiente pentru pasagerii care tranzitează aeroportul din Timişoara. Aşa cum am precizat anterior, avem în plan începerea lucrărilor pentru mărirea capacităţii terminalelor de sosiri şi plecări curse externe, crescând capacitatea cu 200% terminalului de sosiri şi 150% capacitatea terminalului de plecări externe”, a mai precizat Daniel Idolu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO