Companii

Aeroportul Internaţional Timişoara inaugurează un terminal destinat exclusiv pasagerilor care vor călători în spaţiul Schengen. Investiţia depăşeşte 192 mil. lei, finanţare europeană nerambursabilă

Autor: Cristina Bellu

29.03.2024, 17:10 187

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara a inaugurat vineri un terminal destinat exclusiv pasagerilor care, din 31 martie, vor călători în spaţiul Schengen.

Construit cu finanţare europeană nerambursabilă (POIM), noul terminal pentru plecări externe a costat peste 192 de milioane de lei (inclusiv TVA) şi reprezintă cea mai mare investiţie din istoria companiei, potrivit datelor transmise de oficialii instituţiei.

“După mai bine de 30 de ani, investiţiile au început să ţină pasul cu nevoile de dezvoltare ale comunităţii. Vedem aici o investiţie spectaculoasă, la cele mai înalte standarde, şi acelaşi lucru se întâmplă în multe alte oraşe din ţară, fie că vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Craiova sau Târgu Mureş. De asemenea, sunt sute de milioane de euro care vor fi investiţi în următorii ani în Portul Constanţa, dar şi în celelalte porturi pe care le avem al Dunăre. Toate aceste învestiţii arată că România este pregătită pentru aderarea cu frontierele aeriene şi maritime la spaţiul Schengen”, a spus premierul Marcel Ciolacu, prezent la ceremonia de inaugurare a noului terminal.

Începând cu data de 31 martie vor fi ridicate controalele de frontieră pentru cetăţenii statelor Schengen, controalele la frontierele aeriene şi maritime se elimină, iar persoanele se vor putea deplasa către sau dinspre alte state membre Schengen fără a fi supuse controalelor de frontieră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO