Companii

Afacerile Daw Benta au scazut cu 14%

18.02.2010, 23:10 99

Producatorul de lacuri si vopsele Daw Benta Romania, din grupulDaw&Caparol, a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri deaproximativ 79 mil. lei (circa 18,8 mil. euro), in scadere cu peste14% fata de anul precedent.
"Piata materialelor de constructii este in continuare afectata decriza financiara, astfel ca planurile noastre de dezvoltare nu potfi foarte optimiste pe termen scurt. La aceasta situatie contribuiedin pacate si Guvernul prin blocarea platilor restante pentrulucrarile realizate anul trecut, aspect care influenteaza negativactivitatea producatorilor, comerciantilor, dar mai ales aconstructorilor", a declarat Remus Aurel Benta, directorul generalal companiei Daw Benta Romania.
In 2008 veniturile companiei din Mures au ajuns la peste 92 mil.lei (circa 24 mil. euro), rezultatele fiind in crestere cu 23% fatade anul anterior.
Conducerea companiei spune ca anul trecut cele mai importantecresteri ale vanzarilor au fost inregistrate pe segmentulmagazinelor do-it-yourself.
In 2009 Daw Benta a implementat un nou concept de prezentare aproduselor proprii la raft, in 26 de locatii ale magazinelorPraktiker din Romania si in noua locatii in Bulgaria.
Compania din judetul Mures, care are 250 de angajati, estecontrolata de grupul de firme Benta din Targu-Mures si de companiagermana Daw&Caparol.
Principalii competitori ai companiei pe piata de lacuri si vopselesunt Köber Piatra-Neamt, Policolor Bucuresti, düfa Deutek, AtlasCorporation sau Fabryo Corporation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO