Companii

Afacerile GEFCO la nivel internaţional au crescut în 2016 cu 1,3%, la 4,2 mld. euro

Afacerile GEFCO la nivel internaţional au crescut în...

Autor: Cristina Bellu

29.05.2017, 13:21 105

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială şi lider european în industria automobilelor, a generat în 2016 o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro, în creştere cu 1,3% faţă  de anul anterior, pe fondul îmbinării unei performanţe bune a pieţei auto europene  şi pe accentul puternic pe care compania l-a pus pe clienţii strategici.

Indicele EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare- n. red.) a crescut la 172,8 milioane de euro, reprezentând o creştere de 32,1% comparativ cu 2015.

Factorii-cheie în această creştere au fost centraţi pe dezvoltări în strategia de business a Grupului, concentrându-se pe flexibilitatea costurilor şi excelenţa operaţională, precum şi pe o politică de intensificare a investiţiilor.

Aceste axe, împreună cu implicarea şi performanţa echipelor comerciale, au întărit poziţia pe care grupul o ocupă în top zece integratori logistici europeni şi poziţia de lider global în logistica vehiculelor finite (FVL).

În conformitate cu strategia de diversificare, GEFCO a semnat în 2016 noi contracte cu clienţii implicaţi în diferite sectoare, cum ar fi echipamente High Tech şi Home (Whirlpool, TPV Technology) şi Marketline Life Science & Healthcare (Zentiva, Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontière), Netherlands, CEVA Santé Animale Romania).

"În 2016, noii clienţi au ales să lucreze cu GEFCO, ceea ce demonstrează atractivitatea şi experienţa noastră în optimizarea lanţurilor de aprovizionare complexe la nivel global. În 2017, scopul nostru este de a extinde activitatea noastră în domeniul logisticii vehiculelor finite (FVL) în timp ce continuăm să dezvoltăm experienţa noastră în sectoarele Overland, Warehousing şi Reusable Packaging, Freight Forwarding şi 4PL prin testarea noilor tehnologii şi încheierea de noi parteneriate. În acest context, GEFCO se implică şi dezvoltă activitatea de e-commerce în zona produselor complexe şi a logisticii de intrare", spune Luc Nadal, preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului GEFCO.

Cu o reţea internaţională, care acoperă 300 de locaţii, GEFCO oferă soluţii de logistică personalizate pentru a sprijini dezvoltarea clienţilor săi internaţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO