Companii

Afacerile lui Călin Mitică la Remarul 16 Februarie Cluj au scăzut cu 30%

Foto: Gazeta de Cluj

Foto: Gazeta de Cluj

Autor: Adrian Cojocar

20.08.2013, 19:52 585

Producătorul de material rulant Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca (REFE) , controlat indirect de Călin Mitică şi Monica Băiculescu, a raportat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri în scădere cu 30,8%, de 9,4 mil. lei. Compania şi-a diminuat profitul din activitatea de bază, cu 11%, la 1,7 mil. lei, câştig care a fost anulat aproape în totalitate de pierderile din activitatea financiară, care s-au ridicat la 1,5 mil. lei în aceeaşi perioadă. Astfel, Remarul 16 Februarie a finalizat primul semestru cu un profit net de 165.000 de lei, de două ori mai mic faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

„Producţia a fost redusă având în vedere că societăţile de cale ferată română nu au solicitat lucrări de reparaţii şi modernizări, iar proprietarii de material rulant nu dispun de fonduri pentru reparaţii”, se arată în raportul semestrial al companiei. În perioada următoare societatea intenţionează să-şi reorganizeze fluxurile de producţie în vederea diminuării costurilor indirecte şi eficientizării activităţii.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO