Companii

Afaceriştii români atacă Vestul prin Ungaria

Autor: Adrian Seceleanu, Ciprian Botea

13.10.2010, 23:56 60

RCS&RDS şi Astra, două companii cu capital românesc dintelecom şi servicii financiare, au anunţat în această săptămânăextinderi ale afacerilor pe pieţe vestice, în Italia şi în Ungaria,o mişcare foarte puţin întâlnită în rândul antreprenorilorlocali.

Operatorul telecom RCS&RDS, unul dintre pionieriiinvestiţiilor româneşti din străinătate, a făcut primul pas în vesttot în Ungaria, în anul 1998, când compania cumpăra primele reţelede cablu. Acum compania deţinută de orădeanul Zoltan Teszari esteprezentă cu servicii telecom în alte şase ţări europene, cea mairecentă fiind Italia, unde peste un milion de români se află lamuncă. În 2008, RCS lansa servicii de telefonie mobilă şi înSpania, unde se află de asemenea o mare comunitate de români,aproximativ 800.000, potrivit datelor oficiale.

Astra, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor, deţinută deomul de afaceri Dan Adamescu, va deschide în noiembrie pe piaţaungurească prima sucursală din străinătate a unei companiiromâneşti de asigurări, după ce a primit săptămâna aceastaautorizarea pentru această operaţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO