Companii

AFI a luat de la BCR un credit de 32 mil. euro pentru birourile AFI Park

Clădirea AFI Park 2 a fost finalizată în primăvară şi închiriată integral producătorului de jocuri Electronic Arts, iar proiectul AFI Park 3 va fi inaugurat până la finalul anului

Clădirea AFI Park 2 a fost finalizată în primăvară şi închiriată integral producătorului de jocuri Electronic Arts, iar proiectul AFI Park 3 va fi inaugurat până la finalul anului

Autor: Cristi Moga

10.09.2014, 00:04 511

Grupul israelian AFI Europe, care deţine pe piaţa locală un portofoliu imobiliar de circa jumătate de miliard de euro, a obţinut un credit de 32 de milioane de euro de la BCR pentru finanţarea clădirilor AFI Park 2 şi 3 dez­voltate lângă mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Pentru clădirea AFI Park 2, fina­li­za­tă în pri­măvara acestui an şi în­chi­riată integral pro­ducătorului de jo­curi Electronic Arts, israelienii au ob­ţinut un credit de 17 mil. euro, în timp ce imobilul AFI Park 3, a cărui fi­nalizare este programată spre sfâr­şi­tul acestui an, AFI a atras un îm­pru­mut de 15 mil. euro.

„Obţinerea acestei finanţări îi va per­mite AFI Europe să recupereze între­g capitalul investit în AFI Park 2, care a fost finanţat prin fonduri proprii ale AFI Europe, şi să finalizeze AFI Park 3, a cărei inaugurare este pro­gra­mată să aibă loc până la finalul acestui an“, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe România.

Spaţiile de birouri din cea de-a treia clădire a proiectului au fost închi­riate britanicilor de la Endava şi gru­pul canadian Telus prin contracte semnate pe o perioadă de cel puţin cinci ani. Veniturile nete din închi­rierea acestor clădiri cu suprafeţe de bi­rouri de circa 12.000 de metri pătraţi fiecare pot fi esti­mate la circa 2 milioane de euro/an, ţinând cont de o chirie medie de 14-15 euro/mp lunar.

Prin acest contract, Erste, acţio­na­rul majoritar al BCR, este la a doua finan­ţare importantă semnată în acest an cu cei de la AFI după ce în vară austriecii au intrat, alături de Deutsche Pfandriefbank şi Raiffeisen Bank, în consorţiul care a refinanţat cu 220 mil. euro mallul AFI Palace Cotroceni.

Pe lângă AFI Park 3, grupul con­tro­lat de omul de afaceri Lev Leviev mai dezvoltă în prezent o clădire de 32.000 de metri pătraţi pe latura dinspre bulevardul Timişoara a mallului AFI Palace Cotroceni, iar israelienii mai au terenuri în zone precum Bucureştii Noi sau Trafic Greu pentru ridicarea unor noi centre comerciale şi parcuri de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO