Companii

Agrana a trimis in somaj tehnic 144 de angajati ai fabricii de la Buzau

29.04.2010, 23:09 239

Agrana Romania, cel mai mare producator de zahar prezent pe planlocal, a trimis in somaj tehnic 144 de angajati ai fabricii dezahar din Buzau timp de patru luni, aproximativ 20% din numarultotal de angajati ai companiei, potrivit informatiilor aparute inraportul remis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La finalul anului 2008, in cadrul grupului de companii Agranadin Romania lucrau 688 de persoane, potrivit BVB.

"S-a aprobat intreruperea temporara a activitatii salariatilordepartamentului productie primara, respectiv pentru un numar de 144de persoane, din cadrul SC Agrana Romania SA Bucuresti sucursalaBuzau, pentru perioada cuprinsa intre 01.03.2010 si 30.06.2010",este mentionat in raportul companiei.

Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii Agrana nu audorit sa comenteze aceste informatii. Acestia declarau insa lafinalul anului trecut ca daca nu vor avea zahar brut suficient in2010 vor creste importurile de zahar rafinat, iar aceasta decizieimplica si diminuarea fortei de munca.

Reprezentantii Agrana faceau aceste declaratii pe fondulfinalizarii perioadei de tranzitie stabilita pentru producatorii dezahar dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, incepand culuna octombrie a anului 2009.

In urma incheierii acestei perioade de tranzitie, producatoriiromani de zahar au pastrat cotele de productie stabilite pentruprocesarea sfeclei de zahar, insa cotele de rafinare a zaharuluibrut s-au micsorat semnificativ.

Aceasta reducere a cantitatii de zahar brut ar putea determinamai multi jucatori din piata zaharului sa trimita angatii in somaj,sa inchida fabrici sau sa isi schimbe profilul de activitate.

Spre exemplu, reprezentantii Agrana au infiintat la inceputulacestui an noi companii, una dintre ele avand ca profil deactivitate cultivarea plantelor nepermanente si a cerealelor,potrivit informatiilor transmise Bursei de Valori Bucuresti decompanie.

Astfel, daca pana la finalul anului trecut grupul austriacAgrana era prezent pe plan local prin intermediul companiilorAgrana Romania (care producea zahar la fabricile din Buzau siNeamt), AGFD Tandarei (productie de amidon in judetul Ialomita),Agrana Juice Romania Vaslui (suc de fructe), incepand cu lunaviitoare, in componenta grupului vor intra si companiile AgranaBuzau, Agrana Tandarei, in judetul Ialomita (productia de zahar) siAgrana Agro, in judetul Neamt (cultivarea plantelor).

Producatorul de zahar care in 2008 a rulat afaceri de aproape170 mil. euro nu a facut publice rezultatele financiare pentru anul2009 pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO