Companii

Agricover face primii paşi către producţie

Autor: Gabriel Razi

15.02.2011, 23:50 124

Agricover, unul dintre cele mai importante grupuri agricole depe piaţa locală, ia în calcul investiţii în producţia de carne dupăce şi-a extins recent businessul în sectorul zootehnic prinlansarea Agricover Food, divizie ce va fi responsabilă de comerţulcu animale vii şi carcase.

"Businessul diviziei este concentrat pe partea de comerţ, dar amputea recurge la investiţii în capacităţi de producţie proprie înurmătorii doi ani", spune Robert Arsene, directorul general algrupului Agricover.

Pe piaţa cărnii de porc Agricover ar putea intra în competiţiecu gigantul american Smithfield, dar şi companiile româneştiAgricola Bacău, Suinprod Roman sau Caruz Group. Primul pas făcut deAgricover în sectorul zootehnic a fost făcut anul trecut, cândcompania a înfiinţat Agricover Vet, o divizie care se ocupă deafaceri cu furaje.

"Lansarea noii divizii Agricover Food este încă un pas înextinderea activităţii grupului Agricover în domeniul zootehnic", amai spus Arsene.

Afacerile în zootehnie ale grupului vor reprezenta circa 5% dincifra de afaceri totală, Agricover Food şi Agricover Vetcontribuind cu 3%, respectiv 2% în rulajul grupului, după cumprecizează reprezentanţii Agricover. Robert Arsene precizează căafacerile Agricover Food vor creştere abia peste doi ani când,odată cu ieşirea din criza economică, va creşte şi consumul decarne. "Odată cu trecerea crizei economice, ne aşteptăm ca şiconsumul de carne să crească, mai ales începând cu anul 2012",crede Robert Arsene. Agricover a fost până anul trecut axatăexclusiv pe sectorul vegetal, desfăşurând activităţi de producţie aseminţelor şi servicii de distribuţie agricolă. În 2009 grupul aînregistrat o cifră de afaceri de 96 de milioane de euro. Anultrecut, reprezentanţii companiei mizau pe o creştere cu 25% acifrei de afaceri, până la 120 de milioane de euro. Compania nu afăcut deocamdată publice rezultatele financiare pe anul trecut.

Grupul Agricover este deţinut de investitori iranieni carecontrolează în România şi compania Prodal '94, producătorulbăuturilor alcoolice Stalinskaya şi Wembley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO