Companii

Alcoa renunta la trei fabrici si la 5.000 de angajati

24.05.2010, 23:48 691

Fabricile construite de producatorul american de componente autoAlcoa in Romania au fost preluate recent de catre concurentiigermani de la Leoni, compania japoneza SEWS siKromberg&Schubert, acestia consolidandu-si pozitiile intr-operioada de activitate redusa in intreaga industrie automotive.Valoarea tranzactiilor nu a fost facuta publica.

Alcoa, care detinea in Caransebes, Nadab (Arad) si Beius fabricicu afaceri de 33 de milioane de euro si 5.000 de angajati, potrivitdatelor din 2008, a vandut anul trecut intreaga divizie de cablajeauto catre fondul de investitii american Platinum Equity, urmandsa-si consolideze activitatile de baza. Divizia de cablaje auto,care cuprindea si activitatile din Romania, include fabrici in 13tari si 17.500 de angajati.

In Romania unitatile de productie si-au gasit rapid cumparatoriodata ce fondul de investitii a hotarat exitul, astfel ca lainceputul lunii mai 2010 germanii de la Kromberg & Schubert aupreluat fabrica din Nadab, care este si cea mai mare, Leoniadministreaza acum fabrica din Beius (cea mai noua unitate), iarSEWS a preluat productia fabricii din Caransebes. Cei treiproducatori care au preluat facilitatile Alcoa ruleaza impreunaafaceri de peste 350 de milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO