Companii

Alexandru Reff: Ne-am învăţat să fim atenţi la concurenţa pentru a câştiga clienţi şi nu la concurenţa pentru oameni. Va urma un război pentru talente

Alexandru Reff, partener al Reff & Asociaţii:

„În momentul în care activitatea îşi revine într-o manieră generalizată şi vorbim de o altă încărcare cu muncă în imobiliare, în sectorul bancar, în fuziuni şi achiziţii, tocmai în zonele în care profesia a avut de suferit o contractare a volumului de activitate, apare această insuficienţă de oameni şi cred că e un trend care se va accentua la nivel regional“.

Alexandru Reff, partener al Reff & Asociaţii: „În momentul în care activitatea îşi revine într-o manieră generalizată şi vorbim de o altă încărcare cu muncă în imobiliare, în sectorul bancar, în fuziuni şi achiziţii, tocmai în zonele în care profesia a avut de suferit o contractare a volumului de activitate, apare această insuficienţă de oameni şi cred că e un trend care se va accentua la nivel regional“.

Autor: Ioana David

16.05.2015, 00:00 375

Alexandru Reff, partener al Reff & Asociaţii, casa de avocatură afiliată Deloitte, spune că piaţa de avocatură se va confrunta cu un „război pentru talente“ în perioada următoare, în condiţiile în care deja a început să se simtă o lipsă de oameni specializaţi, cu experienţă de trei-şase ani.

În ultimele luni, firma de avocatură a avut campanii de recrutare pentru poziţii precum cele de avocat cola­bo­rator sau avocat senior, iar Ale­xan­dru Reff afirmă că i-a fost greu să gă­sească oamenii potriviţi, care ar fi avut nevoie de o experienţă de câţiva ani pentru a ocupa aceste joburi.

„Vedem că pe anumite paliere de competenţe şi experienţă este o insuficienţă de talent şi de resurse. Mă refer la avocaţii care s-ar fi format în aceşti ani de criză. Sunt cinci-şase ani de dificultate pentru profesie, ani în care angajările de absolvenţi au avut de suferit, iar cei care au fost angajaţi nu au fost expuşi în toate firmele la suficient de multe proiecte interesante şi relevante“, a spus Reff într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO