Companii

Alexandru Reff: Se pregătesc achiziţii de sute de milioane de euro în agrobusinessul local

Autor: Roxana Rosu

02.04.2015, 00:07 862

Agricultura locală este pe radarul de interes al marilor investitori instituţionali din agricultură, aturile fiind ieşirea la Marea Neagră şi excedentul de export de pe piaţa cerealelor şi semin­ţelor oleaginoase.

„România este văzută bine de investitorii străini în context regional şi exis­tă companii din Eu­ro­pa de Vest care negociază investiţii de sute de milioane de euro în agricultură şi servicii conexe“, a spus ieri la ZF Live Ale­xandru Reff, partener al casei de avocatură Reff&Asociaţii.

Terenurile agricole fertile din sud şi portul Constanţa au ieşit în evidenţă ca două dintre punctele de interes cheie ale investitorilor străini cu apetit pentru agricultură. Dacă piaţa funciară agricolă este fragmentată şi plasamentele sunt relativ mici, în comerţul cu cereale lucrurile sunt la un alt nivel.

Nidera a luat de anul trecut un ter­minal de export în Constanţa, ADM negociază acum pentru alte două uni­tăţi similare, iar germanii de la Bay­Wa au anunţat ieri public că negociază pentru un alt operator portuar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO