Companii

Alin Giurea, Pambac: Piata nu suporta acum cresteri de preturi

31.12.2008, 00:00 39

Pambac Bacau, liderul pietei locale de paste fainoase, nu are in vedere cresterea pretului produselor in aceasta perioada, chiar daca peste 60% din pretul final al unui produs este reprezentat de costul materiilor prime.

„Acum nu este momentul potrivit pentru scumpiri deoarece piata nu ar suporta o astfel de crestere. De aceea, deoarece vrem sa pastram cota de piata si nu intentionam sa reducem costurile de marketing in aceasta perioada, va trebui sa gasim solutii pentru a optimiza costurile companiei”, spune Alin Giurea, presedintele si actionarul Pambac.

Pambac Bacau a inregistrat in primele zece luni ale acestui an o cifra de afaceri de 163 de milioane de lei, cu 27% mai mare fata de aceeasi perioada din anul precedent. Profitul inregistrat in aceeasi perioada a fost de 5,5 milioane de lei (1,5 mil. euro), depasindu-se astfel inca din luna octombrie profitul realizat de companie in 2007, de 5,3 milioane de lei. Reprezentantii companiei estimeaza ca Pambac va finaliza anul acesta cu afaceri de 198 de milioane de lei (n.red- circa 55 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO