Companii

Alinso şi Petrică Uşurelu investesc 12 milioane de euro în două depozite la Ploieşti

Alinso şi Petrică Uşurelu investesc 12 milioane de euro în două depozite la Ploieşti

Autor: Andreea Mioara Neferu

23.06.2011, 00:00 480

Grupul Alinso, parte a conglomeratului belgian Domo, şi omul deafaceri Petrică Uşurelu, proprietarul distribuitorului de materialede decoraţiuni Piritex, au inaugurat un depozit ecologic industrialla Ploieşti, în cadrul parcului de afaceri Ploieşti West Park.

Depozitul, cu o suprafaţă de 17.800 de metri pătraţi, face partedintr-o investiţie totală de 12 milioane de euro, care va maicuprinde un alt depozit industrial de 9.000 de metri pătraţi, ce arurma să fie inaugurat până la finalul acestui an.

Depozitul industrial finalizat recent se adresează companiilormici şi mijlocii şi poate stoca orice tip de produse.

"Suntem în discuţii cu mai multe companii internaţionale şilocale şi în curând vom anunţa şi numele clienţilor", au declaratreprezentanţi ai Alinso, companie care deţine 80% din Ploieşti WestPark, restul de 20% fiind proprietatea lui Uşurelu. Printrecompaniile care au fost atrase în Ploieşti West Park până înprezent se numără Unilever, Lufkin, Toro, OTZ Logistics şi BritishAmerican Tobacco.

Ploieşti West Park a fost deschis în urmă cu doi ani, având osuprafaţă totală de 250 de hectare, până în prezent existândaproape 70.000 de metri pătraţi de depozite logistice construite,însă reprezentanţii companiei vor ca până la finalul anului să maifinalizeze încă aproximativ 30.000 de metri pătraţi dedepozite.

Proiectul Ploieşti West Park a fost început în urmă cu doi ani,când omul de afaceri Petrică Uşurelu a decis să investească îndezvoltarea unui parc industrial în Ploieşti. Uşurelu i-a contactatîn 2008 pe reprezentanţii companiei belgiene Alinso, parte dingrupul industrial belgian Domo Group, cu care Piritex colaboreazăîncă din 1995 pentru furnizarea de pardoseli calde.

Ulterior a durat circa un an achiziţionarea terenului de 250 dehectare pe care va fi dezvoltat parcul industrial, care urmează săatragă investiţii totale de 750 de milioane de euro. Până înprezent, investiţiile se ridică la aproximativ 100 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO